Regent’s University Londons utbildningar ger jobb!

Våren 2013 åkte Erik Nilsson till London för att läsa en BA (Hons) i Global Business Management på Regent’s Business School som tillhör Regent’s University London. Vi passade på att ställa lite frågor om hans tid Regent’s University och livet i London.

Varför valde du att studera på Regent’s University London?

Jag valde att studera på Regent’s Business School framförallt på grund av att jag hört att skolan ska vara bra men också dess fantastiska placering. Skolan ligger alltså inuti Regent’s Park, vilket är en unik plats att studera på, du blir betydligt mer studiemotiverad när du befinner dig i en sådan miljö.

Tycker du att du valt rätt typ av skola och utbildning?

Att välja Regent’s Business School var ett mycket bra val; bra lärare, härliga elever och fina lokaler. Jag har valt att studera Business Management vilket kommer att ge mig en grundläggande utbildning som gör det möjligt för mig att göra en Master efter jag är klar. Jag är mycket nöjd med mitt val.

Tycker du att du valt rätt studieort?

Ända sen jag besökte London för första gången visste jag att jag ville bosätta mig i London under någon period av mitt liv. Den perioden blev under universitetsstudierna. Eftersom jag går på ett Business College så känns London också helt rätt då det är en av de största städerna när det kommer till ekonomi.

Hur var skolans campus och lektionssalar?

Regent’s University som det nu heter, ligger i en fantastisk byggnad som har varit med länge. Byggnaden ser typisk brittiskt ut, gammal och vacker. Det känns som man går i byggnad med lång historia. Insidan av skolan är även den charmig, ljus och trevlig. Under lektions tid kan man unna sig genom att titta ut genom fönstret och se parken. Inte många som har det lyxen.

Kan du rekommendera någon speciell kurs på skolan?

Om du, som många andra är i samma ålder, osäker på vad du vill arbeta med i framtiden är kursen som jag läser att rekommendera, Global Business Management. Den kommer att ge dig en bred bas som du kan antingen bygga på genom fortsatta studier, eller ge dig ut i arbetslivet. Om du inte vill studera i 3 år har skolan även Study Abroad vilket gör det möjligt att testa på hur det är att studera här under en termin.

Vad gjorde du på fritiden?

På min fritid spenderar jag min tid med min flickvän, som också studerar här. Vi försöker hitta på nya saker att göra hela tiden. Det blir dock mycket promenader längs Themsen men också mycket shopping som det finns mycket av här. Har vi mycket att göra i skolan brukar vi gå till något kafé och fika samtidigt som vi pluggar.

Vad var den största upplevelsen under utlandsvistelsen?

Jag skulle säga att den största upplevelsen är att man lär sig språket bättre och på så sätt kan kommunicera med personer från alla världens länder. På min skola finns det personer från hela världen vilket är mycket roligt eftersom alla kommer från olika kulturer. Att få träffa nya människor är både roligt och utvecklade.

Hur tycker du att Blueberrys service och rådgivning fungerade?

Blueberry har hjälpt mig jättemycket och underlättat otroligt mycket för mig. Allt har gått snabbt och smidigt, inga konstigheter.

Hur löste du ditt boende?

Genom att min flickvän redan bodde i ett studentboende flyttade jag in när jag i februari skulle starta på mitt universitet. Hon hittade det genom att söka på internet. Kan rekommendera starkt att bo första halv eller året på studentboende då de kan hjälpa till med allting, saker som kan vara krångligt för en nyinflyttad. När man senare får bättre koll på vad saker och ting är för något kan man söka sig vidare till en ny lägenhet.

Vad är ditt totalintryck av studierna?

Jag är mycket nöjd över att jag valt Regent’s Business School med inriktning Global Business Management och ser fram emot de 2.5 åren jag har kvar på skolan.

Vad skulle du vilja säga till studenter som funderar på att läsa på Regent’s Business School?

Om du väljer Regent’s Business School kommer du vara nöjd samt att du kommer få en utbildning som ger jobb. Du kommer inte vara missnöjd med ditt val.

/Erik Nilsson

Läs mer om Regent’s University London.

Erik Nilsson