Få den ultimata studentupplevelsen på Berkeley College

Studera mitt i New York på Berkeley College som är ett Business College med många intressanta utbildningar. Skolan är populär och har mängder av nöjda svenska studenter. Vi på Blueberry har listat ett flertal olika anledningar till varför du borde studera på just Berkeley College. 

1. Få jobb efter din examen på Berkeley College

På Berkeley College kan du läsa många olika utbildningar som är inriktade på det bästa inom till exempel business, marketing eller fashion. Utbildningarna är fokuserade på att förbereda studenter inför arbetslivet och det är därför inte överraskande att hela 90 % får jobb inom sitt område efter examen! Praktik erbjuds dessutom för alla studenter, och universitetet erbjuder också hjälp till sina studenter att hitta arbete efter sin examen.

2. Studera i staden New York som aldrig sover

Det är inte konstigt att New York är en av världens mest populära turistmål, här finns allt och lite till! Här finns människor från hela världen, och utbudet av saker att göra är enormt! Passa på att besöka Broadway där alla världsberömda musikaler hålls, besök Empire State Building för den häpnadsväckande vyn över staden eller prova mat från världens alla hörn på några av alla restauranger som finns!

3. Berkeley Colleges nära samarbete med näringslivet

Tack vare samarbetet med flera företag kan skolan erbjuda praktik till sina studenter. På den sista terminen ingår också alltid arbetspraktik vilket innebär att många studenter kan få jobb direkt efter sin examen. Detta speglar även skolans utbildningar som är anpassade för att spegla arbetslivet som du sedan ska ut i. Lärarna har tidigare varit yrkesverksamma vilket hjälper dig att lyckas i din egen bransch.

Studera på Berkeley College

4. Ett internationellt college

På Berkeley College studerar över 5000 studenter! Skolan har över sju campus som är utspridda över hela New York och New Jersey. Midtown Manhattan Campus är det största och mest populära! Tillsammans med människor från hela USA studerar också många internationella studenter från över 100 (!) olika länder. Här får du alltså chans till att skapa dig ett rikt kontaktnät världen över och träffa människor från olika kulturer.

Studera i New York

5. Känn dig välkommen till Berkeley College

När det är dags för kursstart välkomnas alltid nya studenter genom deras ”Orientation Week” där man får lära sig vilka värden och mål som Berkeley står för, och hur allt fungerar på skolan. Du kan också välja att delta i deras studentföreningar och klubbar för att kunna ta del av allt roligt som anordnas. Till exempel finns Fashion Club, Film Club eller varför inte prova på att gå med i klubben som heter Arts in motion? Du kan läsa mer här vilka studentklubbar som finns!

Vill du också studera på Berkeley College i fantastiska New York? Kontakta oss om du har några frågor eller gör en ansökan här! 

Vi hjälper dig med hela ansökningsprocessen kostnadsfritt!

 

 

 

 

Amelia Brådenmark

Praktikant