Spännande och otroligt lärorikt – London South Bank University

Isabel Dahlin är en riktig globetrotter. Hon är uppvuxen i södra USA och Kanada, halvt spanjorska och i princip flytande på tre olika språk. När Isabel dessutom fick chansen att studera utomlands valde hon London i England och London South Bank University – ett val hon inte ångrat! Här skriver Isabel om sin tid på LSBU.

Har alltid lockats av London

Innan jag påbörjade min Masterexamen i Service Management på Lunds universitet hade jag chansen att åka utomlands och studera en termin. Jag har alltid lockats av London och valde efter en del research London South Bank University. Det var en givande och härlig tid på alla sätt och vis. Jag förbättrande min engelska, träffade människor från hela världen och fick chansen att upptäcka metropolen London – en fantastisk stad!

På LSBU inriktade jag mig på turism- och event management. Jag läste fyra kurser parallellt och till en början kändes det intensivt men många ämnen hade en nära koppling till varandra så efter ett tag kom jag in i studietempot.

Engagerade lärare med erfarenhet

En stor fördel med att studera vid London South Bank University är allt stöd som universitet erbjuder. De anordnade spännande ”workshops” inom entreprenörskap och mina lärare var väldigt engagerade. LSBU har även ett ”Student Centre” där man kunde få stöd med att skriva pm och plugga inför tentor, det var något jag tog till vara på.

Ta chansen och kom in i studentlivet – bo på campus

Boende kan vara ett orosmoment när man ska iväg och speciellt när man studerar så centralt som på LSBU. Jag ville inte hamna för lång bort från campuset utan verkligen ta chansen och komma in i studentlivet. Jag bokade därför studentkorridor via LSBU och det är jag väldigt tacksam för. LSBU.s studentkorridorer ligger väldigt centralt, det tog mig endast 10 minuter att promenera till universitetet. Dessutom ligger Englands största matmarknad, Borough market, en 5 minuters promenad bort. Ett måste för alla matälskare!

London är en stad för alla smaker

På helgerna umgicks jag med mina nya vänner från universitet, flanerade i de olika parkerna, besökte museum (gratis inträde på de flesta) och upplevde roliga stadsdelar som Covent Garden, Camden Town och Brick Lane. London är en stad som har något för alla smaker.

Ta chansen, det var en spännande upplevelse att få plugga vid London South Bank University, otroligt lärorik. Har du chansen att åka så passa på – du kommer inte att ångra dig!

/Isabel Dahlin

Läs mer om London South Bank University.

Isabel Dahlin