Istituto Europeo di Design (IED)

IED har campus i flera av de stora modestäderna i Europa som bland annat Milano, Rom, Florens, Madrid och Barcelona. Istituto Europeo di Design grundades i Milano 1966 och är ledande inom ämnen som exempelvis: Fashion Design (modedesign), Interior Design (inredningsdesign) och Graphic Design (grafisk design och illustration), det är även tre väldigt populära utbildningar som du kan läsa på campuset i Milano. Vi tänkte därför presentera dessa lite närmre.

Spana in IED’s campus i Milano här:

Fashion Design (modedesign) – Bachelor’s Degree 3 år

När du läser en Bachelor’s Degree i Fashion Design (kandidatexamen) får du lära dig de tekniska kompetens du behöver för att jobba som fashion designer. Du kommer få lära dig allt från materialval till produktionen samt hur du marknadsför dina kollektioner. Du får möjligheten att delta på olika workshops inom olika områden.

Några av kurserna du får läsa under programmets gång är:

  • Pattern Making and Tailoring
  • Drawing Techniques and Technologies
  • Design Methods for Visual Communication

Interior Design (inredningsdesign) – Diplom 1 år

Ett diplom i Interior Design ger dig kunskapen att designa interiöra utrymmen för bostäder såväl som kommersiella utrymmen. Du får göra projekt från skiss, till 3D vyn till att verkställa det med en modell som representerar ett offentligt rum. Det går även att läsa en Bachelor’s Degree i Interior Design. Under din studietid kommer du bland annat få lära dig trender och designspråk via föreläsningar och showrooms.

Graphic Design (grafisk design och illustration) – Bachelor’s Degree 3 år

Programmet i Graphic Design ger dig relevanta verktyg för att hantera praktiska och real-life projekt. Du får möjligheten att lära dig av och utbyta erfarenheter med personer inom yrket, de delar med sig av sin kunskap och hur marknaden ser ut just nu för att förbereda dig inför din framtida karriär.

Några av kurserna du får läsa under programmets gång är:

  • Brand Design
  • Digital Modelling Techniques With 3D Software
  • Digital Video
  • Design Management

Vill du veta mer om IED och deras program? Boka en gratis studierådgivning så hjälper vi dig vidare!   

Rebecca Gustafsson

Marketing Coordinator