Studera i Milano i Italien på blueberry.nu

Studera i Milano

Studera utomlands i Milano

Välkommen till en av mode- och designhuvudstaden Milano i Italien! Pulsen är italiensk, människorna är vackra och maten är förförande. Milano är en förtjusande storstad och rankas ofta som en av Europas mest välmående städer. Det är med sina över 3 miljoner invånare Italiens näst största stad efter Rom.

I Milano andas man design och staden är den viktigaste modestaden i världen tillsammans med Paris, New York och London. Det märks inte minst när det är dags för storslagna Milano Fashion Week som drar världens blickar åt sig. Skaparglädjen är påtaglig och det är inte alls konstigt att Milano råkar vara födelseorten för de allra största varumärkena inom design. Eller vad sägs om till exempel Armani, Dolce & Gabbana, Prada och Versace?

Den ståtliga arkitekturen vittnar om historia som har satt en stark prägel på Milano. Bland pittoreska torg och gränder hittar du Il Doumo, en katedral som det tog hela 500 år att bygga. Men det var det värt. Storleken och de små detaljerna lämnar en mållös.

I Milano finns två av världens mest klassiska fotbollslag, rivalerna AC Milan och Inter. När du studerar i Milano får du absolut inte missa att gå på ett fanatiskt derby mellan de båda lagen på jättearenan San Siro.

Vill du komma bort från det höga tempot i storstaden Milano finns det mycket att välja mellan. En till tre timmars resväg från Milano finns välkända semesterorter vid sjöar som Como och Garda. Det finns också gott om fina orter i de närliggande alperna där du kan åka skidor, vandra, cykla, klättra eller surfa. Vill du hellre bada i havet är medelhavet bara mindre än 2 timmar bort. Eller varför inte åka de 3 timmarna till obeskrivligt vackra Venedig?

Passande nog kan du studera bland annat design och Fashion på prestigefyllda Istituto Europeo di Design i Milano.

College & Universitet

Studera i Milano - Blueberrys utbud av skolor