Vill du uppleva en studietid utöver det vanliga? Studera på Regent’s University!

Regent’s University är en av de mest eftertraktade skolorna i England och är ett av landets största privata universitet. Dessutom ligger universitetet i mitten av spektakulära London. Universitetet är populärt bland svenska studenter och Mikaela som är tidigare student på universitetet berättar om tiden: ”Till dig som får chansen att plugga i London – ta den! Du kommer inte ångra dig, utan utvecklas akademiskt så väl som personlighetsmässigt”. Om du inte känner dig tillräckligt övertygad än så har vi listat sex anledningar till varför du ska studera här:   

Regents university

1. Ett prestigefullt och eftertraktat universitet

Regent’s University är ett universitet som många arbetsgivare vill anställa elever från och det finns även ett flertal välkända alumner. Ett flertal kända politiker och även prinsessor (!) har studerat där. Visste du att till exempel H&M:s VD Johan Persson studerat vid universitetet?

2. Människorna och den internationella atmosfären

På universitetet kommer du få träffa människor från hela världen eftersom Regent’s University är ett internationellt erkänt universitet och det finns över 140 länder representerade i lärare och elever. Passa på att knyta kontakter med människor du aldrig skulle ha träffat annars, och ta del av deras erfarenheter och tankesätt.

studera i london med blueberry

3. Upplev London, storstaden som aldrig sover

Vad finns inte att älska med London? Staden som kännetecknas av ett enormt kulturutbud och känslan av att bo i en storstad som aldrig sover. Tänk också på att det finns så mycket mer att upptäcka än de klassiska turistattraktionerna som Picadilly Cirkus, Trafalgar Square och London Eye. Ta dig ut till östra London för att besöka Shoreditch för att upptäcka områdets restauranger, barer och nattklubbar. Passa också på att besöka Old Spitalfields Market som har öppet varje dag eller besök någon av stadens alla museum som till exempel Victoria & Albert museum.

4. En mängd olika utbildningar erbjuds

Många typer av inspirerande utbildningar erbjuds på Regent’s University och det finns något som passar alla, oavsett vilken studiebakgrund och nivå du vill studera på. För dig som vill satsa på en internationell karriär inom business är en bachelor/ master inom Business & Management perfekt för din framtida karriär. Drömmer du om en karriär inom mode och design? Då är utbildningen Fashion & Design på Regent’s University det ultimata valet för dig.

studera på regents i london med blueberry

5. Smidigt boende finns på campus

Att komma till ett nytt land för att hitta boende kan kännas knepigt och svårt, därför är det så bra att universitetet erbjuder studentboende mitt på campus. Studentboendet ligger dessutom i direkt anslutning till universitetet, centralt i London och är fullt möblerade. Här kan du bo tillsammans med andra studenter för att uppleva en otrolig gemenskap. Läs mer här om boende genom universitetet.

6. Ett rikt studentliv som passar alla

När du skriver in dig på universitetet blir du automatiskt medlem i Regent’s studentförening. Genom studentföreningen anordnas en rad olika aktiviteter för de elever som är intresserade. Det finns också ett flertal andra gratisaktiviteter som studenterna kan ta del av eller varför inte prova på en sport som universitetet organiserar?

studera i london med blueberry

 

Vill du studera i härliga London? Läs mer om Regent’s University.

Gör en ansökan här!

Eller kontakta oss om du har några frågor och funderingar om skolan!

 

Amelia Brådenmark

Praktikant