”Vad passar bättre än att studera Design & Art i en av världens mest inspirerande städer?”

Istituto Lorenzo de’ Medici ligger i härliga Florens i Italien. Skolan är en av landets ledande designskolor och här kan du studera allt ifrån Fashion Design, Fine Arts och Interior Design till Dance, Music och Photography. Vi har listat 5 anledningar till varför just Lorenzo är ditt perfekta val av designskola utomlands!

1. Designutbildningar i världsklass

Lorenzo de’ Medici är en internationell erkänd designskola, som av många anses vara den bästa i Florens! Här får du mängder av möjligheter att utvecklas och skolan passar både för dig som vill studera en kortare tid som en diplomutbildning eller fristående kurser, men även för dig som vill läsa en hel bachelorutbildning. Vad som gör utbildningarna så speciella på Lorenzo är hur mycket praktiskt lärande som ingår. Här får du inte bara läsa ditt favoritämne, utan får också i stor mån utföra det praktiskt. Detta ger dig ett stort försprång när du ska ut i arbetslivet och snabba resultat i din utveckling. Att skolan har ett så pass gott rykte gör att en utbildning härifrån står väldigt fint på ditt CV och du kommer att vara attraktiv för arbetsgivare i designbranschen i framtiden!

Gatuartist Florens

2. Vackra staden Florens

Florens är en stad som charmar alla och vad passar inte bättre än att studera kreativa ämnen i en av världens mest inspirerande städer? Staden har blivit en metropol för turister som vill uppleva en färgsprakande stad full av sevärdheter och ta del av god mat och ett pulserande uteliv. Florens är dessutom känd för sitt rika kulturliv och den som tycker om konst har hittat helt rätt! Som student kan du få riktigt förmånliga priser på inträde till både museum och konsthallar. För den som är ute efter bra shopping finns ett stort utbud i alla prisklasser här, från lyxigare butiker till charmiga små marknader och second hand butiker. Att bara strosa runt på Florens mysiga gator med en äkta italiensk gelato i handen är också svårslaget! Läs mer om staden i Blueberrys Florens guide här.

Florens

3. Studentliv i toppklass

Förutom ett brett kursutbud och kvalitativa utbildningar har Lorenzo ett mycket bra och händelserikt studentliv! Här har du chans att genom skolan hitta boende i lägenhet som du delar med andra studenter. Att bo tillsammans med room mates brukar vara mycket uppskattat bland våra studenter och är dessutom ett bra sätt att lära känna nya vänner att upptäcka Florens med! Skolan har en rad olika klubbar för dig som student att gå med i och det anordnas ofta roliga events. På Lorenzo finns någon aktivitet för alla och du har aldrig en tråkig stund.

Vänner i Florens

4. Upptäck Italiens guldklimpar

Florens är en stad som har allt och lite till, men självklart har Italien mycket mer att erbjuda! Geografiskt har staden ett perfekt läge då den ligger mitt emellan Venedig och Rom med en ca 3 timmars bilfärd till vardera stad. En Weekend till dessa städer är en varm rekommendation! Venedig har satt sitt namn på kartan genom sina klassiska gondoler och sin romantiska atmosfär. Huvudstaden Rom har mycket att erbjuda som några av världens främsta sevärdheter, god mat och shoppingmöjligheter i mängder.

Den Italienska Rivieran är otroligt vacker och från Florens till drömmiga Portofino kan du ta dig på bara ett par timmar. Staden sägs vara den som erbjuder vackrast vyer i Italien, och kanske även sett till hela Europa! Njut av fin utsikt, härliga stränder och självklart god pasta på en äkta Italiensk trattoria så som bara italienarna kan laga den!

Portofino Italien

5. Slipa dina språkkunskaper

På Lorenzo får du chans att förbättra dina språkkunskaper inom inte endast ett utan två språk. Förutom utbildningen som är på engelska läser du dessutom italienska, som för många anses vara världens vackraste språk! Att lära sig ett nytt språk är roligt och gör att du känner dig mer som hemma när du förstår delar av språket som talas. Hur kul är det inte att exempelvis kunna beställa in mat på restaurangen på italienska?

Italien flagga

Låter Istituto Lorenzo de’ Medici som en skola för dig? Läs mer om skolan här eller ansök direkt. Du kan även kontakta Blueberry för en studierådgivning, vi hjälper dig självklart helt kostnadsfritt under hela processen!

Nora Erenmo