Nya Zeeland är ett underbart land som förutom att det lockar turister, även börjar bli mer igenkänt för sina kvalitetsutbildningar.


När jag var där och backpackade för några år sedan så blev jag totalt förälskad i den härliga naturen som varierar en hel del beroende på vilken ö du befinner dig på. Mauri kulturen är otroligt spännande och annorlunda från den som vi kanske är vana med här hemma. Alla nya studenter på AUT får under introduktionsveckan uppleva Mauri-kulturen och dess konstformer.

Stränderna på Nya Zeeland finns i så stor utsträckning att ofta var jag den enda personen där! Det bästa av allt är att Nya Zeeland ligger så långt bort från Sverige som man kan komma. Bokstavligt talat på andra sidan jordklotet!

Auckland University of Technology (AUT) erbjuder en stor variation av utbildningar på olika nivåer. Du kan välja att börja din utbildningsbana med en Bachelor degree (kandidatexamen), eller på högre nivå som en Master på ett år eller Graduate Certificate. Skolan erbjuder även en kombination av fristående kurser och praktik. För dig som redan är inskriven vid  ett svenskt universitet så finns möjligheten att läsa kurser som du sedan kan tillgodoräkna dig inom ramen för din svenska utbildning.

AUT har en modern inställning till undervisning. Genom användning av interaktiva lektioner, datorbaserat lärande och små klasser får studenterna kunskaper som är attraktiva på arbetsmarknaden.

Universitetet har fem campus med totalt 27 000 studenter varav ca 3000 är internationella. AUTs vassaste program är inom Digital Media and Communication, Sport and Recreation, och Business. Skolan har en bred utbildningskatalog där du med all sannolikhet kommer att hitta ett program för dig!

Kul Fakta: På Nya Zeeland finns inga ormar!

Kontakta Blueberry genom att maila till Alicia (alicia@blueberry.nu) – din vägledare mot studier på Nya Zeeland!

Alicia Muchowicz