Spanska – världens näst största språk

Visste du att spanska är det näst största språket i världen efter mandarin? Att studera spanska i Spanien är det snabbast sättet att lära sig språket på. Språket är modersmål för omkring 460 miljoner människor, något som kan jämföras med de 400 miljoner som har engelskan som modersmål. Spanska är ett globalt språk och är det officiella språket i hela 20 länder, vilket betyder att om du har goda kunskaper i spanska kan du kommunicera med folk från stora delar av världen.

Gillar du att resa? Det finns flera fördelar med att kunna kommunicera på spanska. Besöker du spansktalande länder har du större möjlighet att integrera med lokalbefolkningen, lära dig mer om kulturen och utbyta massor bra tips som gör din upplevelse ännu bättre.

Malaca Instituto

I den soliga kuststaden Malaga kan du som är över 18 år åka på språkresa och utveckla din spanska. Det finns flera olika varianter i utbudet, både kortare och mer intensiva spanskakurser, men även längre kurser för dem som vill uppleva Spanien under en längre tid. Malaca Instituto håller hög kvalité på både sin utbildning och lärarna vilket skapar stora möjligheter för att utvecklas snabbt. Skolan erbjuder även boende på campus där det finns både biosalong, terass och pool. Dessutom har du endast 10 min promenad till stranden! Ett bra val för dig som vill maximera din tid utomlands med både högklassig språkundervisning och oförglömliga upplevelser.

Malaga i Spanien

Universidad de Alicante

Alicante är en levande stad som ligger precis vid medelhavet längs kustremsan Costa Blanca som både har vackra stränder, shopping, bra utbud av restauranger och många studenter. Här får du en härlig mix av allt man kan önska sig! Vid Universidad de Alicante kan du utveckla dina spanskakunskaper genom att läsa språkkurser, men också kombinera detta med andra studier genom en study abroad-termin om så önskas. Skolan erbjuder även studenter möjlighet att söka bostad genom skolan vilket kan vara betryggande när du ska bo utomlands. Dessutom ordnar skolan olika aktiviteter i form av resor, olika sporter, matlagningskurser bland annat, vilket gör att du kan skapa många minnen och få ut det mesta av din tid utomlands.

studera-i-alicante

Språkstudier skapar nya möjligheter

Om du vill fortsätta utforska världen kan en språkresa vara en ingång till en mängd nya möjligheter. Du får uppleva att leva i en annan kultur än hemma i Sverige vilket gör att du lättare kan ta till dig språket. När du utvecklat dina språkkunskaper och behärskar språket öppnas även dörrarna till fortsatta studier på ställen som annars kanske inte hade varit möjligt. Dessutom kan du kommunicera med folk över hela världen eftersom språket är så stort och pratas i flera länder världen över.

Vill du veta mer om hur språkresor fungerar? Läs mer här!

Är du intresserad av att åka på språkresa till Spanien? Kontakta oss så hjälper vi dig kostnadsfritt med rådgivning genom hela ansökningsprocessen!

 

Tove Pettersson

Marknadspraktikant