Utlandsstudier i Santa Monica – En dröm som blev sann

Under hela min gymnasietid drömde jag om att en dag få studera på college i USA och helt plötsligt stod jag där, redo för mitt livs äventyr på Santa Monica College.

Efter studenten började jag arbeta på ett lager men efter tio månader där började jag känna mig allt mer uttråkad och sugen på att åka iväg. Jag fastnade för soliga Kalifornien och när jag såg ett program om svenskar i Los Angeles så kände jag att jag bara måste åka dit! Även om jag i flera år funderat över studier utomlands så var det ett ganska impulsivt beslut jag tog en kväll i slutet på april 2012. Jag var sent ute i ansökningsprocessen och det var många frågor som snurrade i mitt huvud. Vart ska jag bo? Kommer pengarna räcka? Kommer jag klara av studier på engelska? Blueberry hjälpte mig med allt pappersarbete och när jag fick mitt antagningsbesked från Santa Monica College kände jag att min dröm började bli till verklighet, jag skulle flytta till L.A. till hösten!

Boende

Jag kom i kontakt med tre andra tjejer som också skulle börja på Santa Monica College via ett reseforum och vi letade boende ihop. Vi tyckte det var skönt att ha boendet klart innan vi åkte även om jag i efterhand insåg att det hade gått minst lika bra att leta på plats. Ingen av oss hade varit i Los Angeles innan och det var svårt att veta i vilken del av stan man skulle bo. Vi fastnade för ett lägenhetskomplex i Marina del Rey, ungefär 20 minuter med buss från skolan. Komplexet hade allt man kunde önska sig, pool, jacuzzi, gym, tennisbana och låg bara 10 minuters promenad från Venice Beach.

Santa Monica College

Jag läste fyra fristående kurser i marknadsföring och reklam på SMC, sammanlagt 12 units under en termin. Det var inte svårt att anpassa sig till det engelska språket och lärarna var väldigt hjälpsamma. Collegelivet i USA var precis som jag föreställt mig att det skulle vara med cheerleaders och mycket aktiviteter på campus. Jag lyckades planera mitt schema så att jag bara hade lektioner 3 dagar i veckan vilket gav mig mycket tid till att utforska staden. Ibland gick jag ett varv extra runt skolan när jag skulle hem bara för att jag älskade atmosfären och känslan av att man befann sig mitt i en amerikansk collegefilm.

Livet i Los Angeles

Det jag gillade mest med Los Angeles var att det fanns så mycket att se och göra både på vardagar och helger. Under min termin var jag på basket, baseball, hockey och flera konserter. Det fanns också ett stort utbud av nattklubbar, restauranger, stränder och shopping. Man visste aldrig riktigt vad som väntade när man klev ut på gatan, helt plötsligt kunde man befinna sig mitt i en filminspelning. På helgerna hyrde vi ofta bil och åkte på roadtrip till Las Vegas, Santa Barbara, Malibu, Huntington Beach eller Newport Beach. De berömda turistattraktionerna som Universal Studios, Rodeo Drive, Santa Monica Pier, Hollywoodskylten och Walk of Fame bockades också av. Eftersom jag var i USA under höstterminen fick jag vara med och fira både Halloween och Thanksgiving, två högtider som är väldigt stora för amerikanerna. Under jullovet passade jag på att ta flyget över till Hawaii där jag firade in det nya året på Waikiki Beach. Jag levde i en drömvärld och varje dag väntade nya äventyr.

När jag kom tillbaka till Sverige 6 månader senare insåg jag hur mycket jag hade utvecklats som person under min tid i USA. Att bo på andra sidan jorden omgiven av nya människor och intryck var en stor utmaning som gav mig så mycket mer än bara det jag lärde mig på lektionerna i skolan. Det är snart 3 år sedan jag kom hem men kan fortfarande sitta och le åt alla fantastiska minnen jag har med mig från min termin på SMC. Att åka till Los Angeles är det bästa jag gjort och jag kommer alltid vara glad och tacksam över att jag vågade ta steget och följa min dröm!

Idag jobbar jag själv på Blueberry och det är mig ni hör av er till om ni vill studera på Santa Monica College. Vi hörs!

/Sofia Eriksson

Läs mer om Santa Monica College

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist