Halloj! Jag heter Jennifer och har precis anslutit mig till Blueberry-teamet! Här kommer jag att arbeta med universitet och college i Australien, men även vara inne och nosa på flera andra länder.


Jag har studerat på Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping och tog där en kandidatexamen i Globala studier – Internationellt arbete. Då min utbildning hade starkt fokus på omvärlden och internationella relationer och samarbeten, kändes det självklart att ta chansen att studera en termin utomlands när tillfället dök upp. Valet föll ganska naturligt på Australien då jag länge drömt om att åka dit och uppleva naturen, värmen och en allmänt härlig miljö! Nervös och förväntansfull satte jag mig på ett plan och for till Perth för en termin vid Curtin University. Det var bland det bästa jag gjort i mitt liv.

Whale watching
Whale watching

Curtin är ett stort universitet i Western Australia och har ett generöst utbud av kurser och program och jag trivdes från dag ett. Jag bodde på campus på ett av Curtins egna lägenhetskomplex. Där delade jag en rätt stor lägenhet med fem andra personer från olika delar av  världen, jätterolig erfarenhet och otroligt smidigt med gångavstånd till skolan!

Perth har jättemycket att erbjuda som stad och är kanske något underskattad. Trots att Perth ligger lite ensamt ute på västkusten så finns allt du kan tänka dig! En av mina personliga favoriter var att promenera upp till Kings Park, en jättestor stadspark som ligger precis vid vackra Swan River. Väl upp i parken som är högt belägen har du fantastisk utsikt över Perth och vattnet. Har du lite extra spring i benen och energi ska du ta dig upp för ’Jacob’s ladder’ till parken, mjölksyra i benen utlovas. Det allra häftigaste för mig i Perth var en dag när vi åkte ut med en båt längs med kusten och fick se flera knölvalar kasta sig upp i luften och showa loss. Riktigt mäktigt!

Fremantle är en annan pärla och favorit, eller Freo som det också kallas. Det är en liten förort precis utanför Perth där vi brukade spendera mycket av vår fritid. Det finns en mysig och bohemisk hippie-känsla över den lilla hamnstaden och där samlas massor av konstnärer och musiker vilket kanske kan måla en bild av atmosfären där. De har ofta marknader, det finns gott om mysiga pubar och restauranger, second-hand affärer, fina promenadstråk och fin arkitektur.

Perth har som de flesta andra större städerna gott om shopping, bra uteliv och det var lätt att hitta god mat. Under min studietid träffade jag vänner för livet och samlade på mig jättemånga erfarenheter som jag inte kunnat få på andra vägar. Australien välkomnade mig med öppna armar och det ska bli så kul att få vara med och hjälpa andra att komma ut  på liknande äventyr! Även om inte Blueberry har samarbete med just Curtin University så kan vi erbjuda studier vid PIBT, ECU och ETI som alla ligger i Perth. Utöver dessa så finns det ju massor av andra universitet eller college för dig som vill studera i Australien!

/Jennifer Lindholm

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager