Hanna studerar Bachelor in Project Management på populära universitetet London South Bank University i centrala London. På LSBU studerar ca 23 000 studenter men universitetet känns personligt och lärarna är yrkesverksamma inom det ämne de undervisar inom. Här får vi höra om Hannas upplevelser av LSBU och om livet i London. Hon bjuder även på tips om sina bästa sevärdheter i staden!

Hej Hanna! Varför valde du att studera på London South Bank Univeristy?
Hej! Jag valde att studera på London South Bank (LSBU) för att det var en av de få skolorna i London, som jag vet, som erbjöd Project Management som en Undergraduate degree. Många skolor erbjuder Project Management som en Master degree, men jag vill inte vänta med att få studera det, så tog min chans på LSBU redan nu. Dessutom har LSBU Business School ett bra rykte.

Kul! Vad läser du för kurser just nu?
Mitt år är uppdelat i olika ’moduls’ med 3 moduls per termin, sammanlagt sex moduls på ett år. Under första året läser alla business-studenter samma kurser så att alla ska få samma grundläggande kunskaper. Det betyder att jag än så länge inte har börjat specialisera mig i Project Management. Denna termin läser jag Concepts of Management, Principles of Marketing och Financial Accounting Fundamentals.

Hur skulle du beskriva universitetet?
Jag skulle beskriva London South Bank University som en skola som vill sitt bästa för sina studenter. LSBU är väl organiserat med bra lärare, samt att det finns många event och andra saker att engagera sig i. Biblioteket är bra och all sorts hjälp finns att få, vilket jag tycker är väldigt skönt att veta. Det finns alltid någon att vända sig till.

Hur är det att bo i London?
London är en av mina favoritstäder och att bo här är precis som jag hoppats på. Förutom de många turistattraktioner, restauranger och butiker i London tycker jag mest om stämningen i staden. Det är en härlig blandning med alla möjliga olika kulturer och typer av människor. 

Hur bor du och hur gjorde du för att hitta boende? Bor du själv eller tillsammans med andra studenter?
Jag bor i princip 3 minuter från skolan, vilket är en lyx! Själva boendet är studentkorridor som tillhör skolan – McLaren House. Jag delar kök med 7 andra studenter, men har mitt eget sovrum och badrum. Det är verkligen ett av de bästa sätten att träffa nya människor, samt att de också går igenom liknande upplevelse som du – studera, flytta hemifrån mm. 

Är det stor skillnad på att studera i England jämfört med Sverige?
Då jag inte har studerat på Universitet i Sverige, kan jag inte göra en rättvis jämförelse. 

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?
Ingen dag är den andre lik. Mitt schema är utspritt på tre dagar med lectures och seminars som är en eller två timmar långa. Måndagar är dock min längsta dag 11-17, med Principles of Marketing lecture på morgonen, efter det går vi direkt till Concepts of Management lecture. Efter det har vi lunch i en timme och sedan avslutar vi dagen med Financial Accounting Fundamentals lecture.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden går jag på gym, pluggar, umgås med kompisar och utforskar delar av London jag ännu inte sett. En av de stora fördelarna med att bo så nära skolan är att jag har nära till biblioteket där jag föredrar att plugga. Jag försöker också utnyttja min tid i London på bästa sätt, jag bor ju faktiskt nästan mitt i centrum! Jag har även gått med i en sport klubb – trampoline club för både lära mig tricks på trampolinen men också träffa nya människor. 


Vilka platser är absolut ett måste att besöka i närheten?
Är du som jag och älskar historia, skulle jag rekommendera de många museer som finns i London – mitt favoritmuseum är The Imperial War Museum, som ligger inom fem minuters gångavstånd från skolan. De flesta museer har även gratis inträde, vilket är ett stort plus. Gillar du inte museum, rekommenderar jag South Bank inom 10 minuters gångavstånd! Där finns bland annat London Eye, London Sea Life och London Dungeon. South Bank är även ett härligt ställe att ha picknick i eller bara ta en promenad på längst The Thames. Utöver det är tunnelbane-nätverket i London ett av de smidigaste jag vet, så det är också lätt att ta sig överallt. 

Hur kom det sig att du vände dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?
Först hade jag kollat själv på skolor i London och valt ut de jag tyckte lät bra. Efter det hittade jag Blueberry på Internet och såg att de samarbetade med LSBU, en av de skolorna jag tidigare hade kollat på. Det blev ett lätt beslut för mig att ta kontakt med Blueberry! Hela ansökningsprocessen blev mycket lättare tack vare Blueberry! Det var också skönt att kunna fråga experter om de frågor jag hade om allt från vilka dokument som skulle skickas in tills att jag faktiskt blivit antagen. Hade inte kunnat göra det själv, så tack! 


Vad kul att höra! Har du några generella tips till andra som funderar på att studera utomlands?
Go for it! Det är verkligen det enda jag kan säga! Det finns så många positiva saker med att studera utomlands att det är för många för att inte göra det! Du kommer inte att ångra dig! Det är en upplevelse som ingen annan och förutom att du får en liten annorlunda utbildning från dina kompisar i Sverige, kommer du framförallt att lära känna dig själv och växa som person!
Mitt andra tips är dock, om du är sugen på att studera utomlands, ta kontakt med Blueberry och andra, antingen tidigare eller, nuvarande studenter för att få en större bild och inblick.

Vad har du för planer efter dina studier?
Min dröm efter mina studier är att jobba som manager inom ett framgångsrikt företag. Jag ser det som att det finns större möjligheter för sådana jobb i London än i Sverige.

Vad spännande! Tack för pratstunden Hanna och stort lycka till i framtiden!
Tack själv!

Vill du veta mer om London South Bank University? Eller boka in en kostnadsfri rådgivning för att diskutera vilken utbildning som kan passa dig bäst?

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager