Nytt spännande universitet i Sydney, Australia!

Nu kan vi officiellt välkomna University of Technology Sydney (UTS) som en del av Blueberrys stora utbud av college och universitet utomlands. UTS är Australiens högst rankade universitet bland top 50 under 50. UTS är även ett av Australiens största universitet med över 45 000 studenter. Universitetet har en bred mångfald med en stor del internationella studenter.

UTS har en bra balans mellan teoretiskt och praktiskt lärande

Här hittar du ett stort och brett utbud av kurser och utbildningar. Även om universitetet har en teknisk inriktning så är de också kända för att ha bra utbildningar inom bl.a. business, design och arkitektur. På UTS kan du som svensk student både läsa en fristående termin, en Bachelor eller en Master. Här vill jag faktiskt tipsa om att deras Bachelors är prisvärda för att vara ett helt program i Australien!

UTS är ett bra alternativ för dig som vill ha en bra utbildning samtidigt som du får plugga mitt i metropolen Sydney.

Sydney har en fantastisk kombination av storstadsliv och strandliv.

Jag kan nästan lova att du inte kommer att bli uttråkad, staden har ju allt! Du kan antingen strosa runt på gatorna i Sydney, vandra i Blue Mountains, hitta lugnet vid någon av de närliggande stränderna eller ta färjan över till Manly. Jag vill även passa på att tipsa om ett coolt och bohemiskt område som ligger på gångavstånd från UTS. Området heter Glebe och här hittar man en återkommande marknad som är värt att besöka.

Två stipendium på UTS som kan vara aktuella för dig!

Det första stipendiet som University of Technology Sydney har att erbjuda internationella studenter är för dig som gör en utbytestermin på UTS och redan går på universitet i Sverige. Du har en stor chans att få ett stipendium på en summa mellan 1000-2000 AUD (ca 6 800 SEK) om du har bra betyg på högskolenivå.

Det andra stipendiet som University of Technology Sydney har att erbjuda internationella studenter är ett stipendium på 25% av hela programavgiften för de studenter som söker in till en hel Bachelor eller Master under 2020.

Vill du veta mer om UTS och deras stipendium kolla här? Annars kan du hör av dig till oss så berättar vi mer!

Linn Forsander

Tjänstledig - Account Manager