macquarie university campus

Utbildningar

Utbildningar på Macquarie University

I samarbete med Maquarie University erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera Study Abroad, Bachelor Degrees och Master Degrees. Universitetet har flera fakulteter och en mängd olika utbildningar att välja mellan på både kandidat- och masternivå. Vare sig du kommer till Macquarie direkt från gymnasiet eller med en kandidatexamen i bagaget så finns det något för just dig.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Under 1-2 terminer kan du läsa fristående kurser på Macquarie, passar både dig som kommer direkt från gymnasiet eller redan studerar på universitet. Du kan välja från i princip hela kursutbudet så när som på några få undantag. Vanligtvis läser du fyra kurser per termin och för dig som är inskriven på ett svenskt universitet finns möjligheten att tillgodoräkna dig kurserna på Macquarie i din svenska examen.

Macquarie University är ett av få universitet som erbjuder dig att läsa 3 istället för 4 kurser som Study Abroad-student. Det blir då billigare och mindre belastande men du får ändå fullt lån och bidrag av CSN.

Hela Macquarie Universitys kursutbud hittar du här.
Datum & priser hittar du här.

Study Abroad Certificate – 1 termin

Macquarie erbjuder certifikat under en termin inom flera spännande områden, bland annat Business och Global Culture.

Här kan du läsa mer om Macquaries Study Abroad Certificates.
Datum & priser hittar du här.

Study Abroad – Internship

Om du vill få arbetslivserfarenhet kan du kombinera din Study Abroad-termin med praktik. Du läser då fyra kurser under din termin varav en kurs är praktik. I den här kursen ingår både praktik på ett företag eller organisation och lektioner i klassrummet.

Bachelor degrees – 3 år

Macquarie erbjuder ett mycket stort utbud av treåriga Bachelor Degrees. Några exempel på vad du kan studera:

Bachelor of Business Administration

Om du vill bli en ledare, strategisk tänkare, kreativ problemlösare och innovatör så är det här rätt program för dig. När du arbetar med företagsadministration behöver du vara lika duktig på att hantera siffror som du är på att hantera människor. Du kommer att läsa kurser som gör dig kunnig i ämnen som ekonomi, redovisning, HR, marknadsföring och affärsstrategier.

Bachelor of Ancient History

När du läser Ancient History kan du välja på tre specialiseringar på Macquarie University:

 • Languages and Cultures of Ancient Egypt and the Near East
 • Languages and Cultures of Ancient Greece, Rome, and Late Antiquity
 • Languages of the Ancient Mediterranean

På Macquarie University tror man att dåtiden kan ge oss viktiga lärdomar som kan hjälpa oss förstå vilka vi är idag och hur framtiden kommer se ut. Du får fördjupad kunskap i forntida kulturer och språk. Som student på Macquarie University har du möjligheten att studera historiska artefakter via universitetets museum för forntida kulturer. Det finns stor chans att du kan påbörja forskning i ett ämne som just du är intresserad av. Du får dessutom möjligheten att åka till arkeologiska utgrävningar i Kroatien, Grekland, Israel eller Italien.

Bachelor of Commerce

När du läser en Bachelor of Commerce på Macquarie University får du välja en eller två inriktningar på dina studier så att du blir en specialist på ditt utvalda område. Du läser grunder i business och får sedan bygga på dessa med inriktningar som:

 • Accounting
 • Business Statistics
 • Entrepreneurship
 • Human Resource Management
 • International Business

… och många fler!

Universitetet har avtal med ledande företag i Australien som gör att du kan få riktig arbetslivserfarenhet via praktik. De har dessutom avtal med andra universitet jorden runt, så du kan göra en utbytestermin under dina år utomlands.

Bachelor of Engineering

På Macquarie University kan du välja bland många olika ingenjörsutbildningar. Dessa är de inriktningar som finns:

 • Electronics Engineering
 • Electrical Engineering
 • Mechanical Engineering
 • Mechatronic Engineering
 • Software Engineering
 • Networking and Telecommunications Engineering
 • Civil and Environmental Engineering

 

Bachelor of Information Technology

På detta program får du grundläggande kunskaper i programmering, datalagring, nätverk och cybersäkerhet. Du lär dig också hur man designar och skapar programvara, identifierar säkerhetsrisker och motverkar dem. Utöver detta fördjupar du dig i informationsteknik från olika perspektiv, som sociala och etiska, så att du kan ta sunda beslut i arbetslivet. På detta program får du välja två inriktningar från följande alternativ:

 • Cyber Security
 • Data Science
 • Game Development
 • Information Systems and Business Analysis
 • Software Technology
 • Web and Mobile App Development

 

Bachelor of Medical Sciences

Detta program ger dig grunderna för att bli en medicinsk forskare. Den medicinska forskarens arbete liknar detektivens: man följer olika spår och letar efter ledtrådar tills att man kan lösa mysteriet. Varje vetenskaplig upptäckt du gör kan förvandlas till en banbrytande medicinsk behandling.

Du läser kurser i biologi, kemi, biomolekylära och biomedicinska vetenskaper. Detta ger dig många olika karriärvägar i framtiden: forska om olika åkommor; utveckla mediciner och läkemedel för att behandla eller bota sjukdomar; utveckla säkerhetsprocedurer för att motverka smittospridning. Eller använd dina vetenskapliga kunskaper för att lösa brott, som kriminaltekniker.

Bachelor of Security Studies

”This was an exciting opportunity for me because Domestic and International affairs, cyber security, and counterterrorism are passions of mine. Therefore, this course was a perfect choice. Security as an industry is growing rapidly, and a career within it will be challenging yet incredibly fulfilling.”

Så berättar Georgia Wales, en student som gjort en Bachelor of Security Studies. När du läser detta program utvecklar du dina kunskaper som säkerhetsanalytiker som du dessutom får testa genom olika scenarioövningar och simuleringar. Du lär dig om säkerhet utifrån olika perspektiv som exempelvis riskhantering, brottsbekämpning och militära aktioner.

Bachelor of Social Science

Social Science är studien av samhället och relationerna mellan individer. Detta ämne är mycket brett och det blir lätt för dig att rikta in dig mot det ämnesområde du är intresserad av. På Macquarie University kan du välja på 16 olika inriktningar, bland annat:

 • Anthropology
 • Criminology
 • Environment, Society and Law
 • International Relations
 • Political Economy
 • Psychological Science
 • Social Justice

Här hittar du samtliga Bachelor Degrees vid Macquarie University.
Läs mer om priset för Bachelor Degrees här.

Master degrees – 1 till 2,5 år

Vare sig du är ute efter att skaffa dig extra konkurrenskraft på arbetsmarknaden eller sugen på att byta karriär så kan Macquarie hjälpa dig genom att erbjuda högklassiga utbildningar på avancerad nivå. Här kan du läsa mer om de alternativ som finns:

1-åriga masterutbildningar

Macquarie University kan stolt presentera ett brett urval på masterutbildningar som är 1 år långa, bland annat:

Master of Marketing

Om du vill ligga i framkant när det kommer till marknadsföring så bör du läsa en Master of Marketing på Macquarie University som är rankad som den bästa i Australien. Detta program har tagits fram i samarbete med näringslivet för att göra dig redo för ditt framtida arbetsliv. Du får arbeta med riktiga projekt och har därmed en chans att bygga upp ditt kontaktnät under utbildningens gång. Du lär dig att arbeta med marknadsföring i team och hur man fixar problem med kreativa lösningar.

Läs mer om detta program här.

Master of Media and Communication

Oavsett om du är en erfaren medieexpert eller strävar efter att starta din karriär inom kommunikationsbranschen så kan detta program hjälpa dig att nå dina mål. Du fördjupar dig i digital produktion, distribution, onlinejournalistik och hur man bäst fångar en publik. Du får möta de etiska frågeställningar som mediebranschen står inför idag samtidigt som du utforskar olika medium som sociala medier, radio och tv.

Läs mer om Macquaries program här.

Master of Cyber Security Analysis

Det finns en brist på kunniga cyberexperter, framförallt inom cybersäkerhet. Detta program ger dig verktygen för att motverka cyberbrott och utveckla säkerhetssystem. I framtiden kan du komma att jobba på företag, i en organisation eller för en myndighet. Du kan även välja att läsa kurser i sociologi, politik och internationella relationer för att komplimentera dina kunskaper.

Läs mer om detta program på Macquarie University.

Master of Business Analytics

Detta flexibla masterprogram har en inriktning på praktisk tillämpning av verktyg och tekniker inom affärsanalys. Du kommer förbättra dina kunskaper inom dataprogrammering, databaser och statistik. Visste du att Macquarie University är det enda universitetet i hela Sydney som har den attraktiva certifieringen ”Australian Computer Society (ACS)” i just detta masterprogram?

Läs mer om detta program

Här kan du även se hela utbudet på de 1-åriga masterutbildningarna som Macquarie erbjuder.

Övriga masterutbildningar

Förutom Masterutbildningar på 1-2 år erbjuder Macquarie University både Graduate Certificates (6-12 månader) och Graduate Diplomas (1-2 år).

Här hittar du alla Master Degrees vid Macquarie University.
Datum & priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Alexia Holse, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan