Studera i Melbourne i Australien på blueberry.nu

Studera i Melbourne

Studera utomlands i Melbourne

Melbourne är Australiens näst största stad. Enligt många är det här landets kulturstad nummer ett och det är sannerligen en mer europeisk känsla här än någon annanstans i Australien. Melbourne är mysigt och charmigt och här hittar du otaliga caféer, restauranger, barer, museum och konserter. Stämningen är väldigt internationell och förutom vackra parker längs floden Yarra River ser du överallt blänkande skyskrapor och glödande kommers. Melbourne har samtidigt sett till att bevara vackra arkitektritade hus från en svunnen tid. Inte undra på att Melbourne ständigt rankas som en av världens bästa städer att bo i.

Melbourne är en idrottsstad ut i fingerspetsarna. Det är här Australiens största sportevenemang äger rum. Några exempel är Australian Open och Melbourne Cup (tro oss, hela Australien stannar upp och har gjort så i över 150 år när det är dags!). Det är inte heller någon slump att en av världens mest ikoniska idrottsarenor, Melbourne Cricket Ground, ligger här. Väl värt ett besök!

Melbourne är en omtyckt studentstad då det finns ett obegränsat utbud av saker att göra. Nattlivet är berömt med en mängd klubbar som har öppet natten igenom. Självklart kan du även surfa och ligga på stranden och sola i Melbourne. Vi tipsar om att bege dig till klassiska St Kilda med spårvagnen från centrum!

College & Universitet

Studera i Melbourne - Blueberrys utbud av skolor