Torn i Melbourne, ett tydligt landmärke för staden.

Boende

Boende på RMIT University

RMIT erbjuder inte något eget boende på campus. Det vanligaste är att du som student hittar boende på egen hand före studierna eller efter att du anlänt till din studiedestination. RMIT samarbetar med ett boende som heter Iglu Melbourne City som du hittar länkat här nedan. Du hittar även ett flertal alternativ på andra externa studentboenden som vi rekommenderar. Läs gärna vidare på RMITs hemsida om boende de rekommenderar. 

Studentboende

Unilodge – ett populärt alternativ bland studenter i Australien och ett av de största fastighetsföretagen för studentbostäder. Unilodge är en firma som samarbetar med en mängd olika externa typer av studentboenden, så det är lätt att hitta något som passar. Du kan söka efter boende beroende på stad och område.

Infinity Place Melbourne –  boende för studenter som ligger norr om CBS (Central Business District) som är stadskärnan i Melbourne. Moderna rum och lokaler där du kan välja mellan olika storlekar och prisplaner för rummen.

Campus Living Villages – ett företag som jobbar med ett flertal off-campus boenden. Bo tillsammans med andra studenter från heal världen. Genom boenden härifrån har man ofta tillgång till pool, gym, uteplats, gemensamt vardagsrum med bland annat TV, grupprum med internet för studier och nära till buss/tåg.

Iglu Melbourne City – studentboende specifikt för RMIT studenter. Bra läge, mitt inne i stan.

Du kan se fler boendetips direkt via RMITs egen hemsida.

 

Andra alternativ på boende

Om du inte vill bo i studentboende så finns det många alternativ på boende om du letar på egen hand. Det finns en mängd olika Facebook grupper där lediga lägenheter och rum annonseras. För boende i Melbourne rekommenderar vi starkt att gå med i Facebook gruppen Fairy Floss Real Estate. Det är en populär grupp för de som söker boende i Melbourne där du själv kommer i kontakt med hyresvärd/uthyrare.

Andra uthyrningssidor som är bra att kolla in eller om du letar boende i andra städer i Australien har vi länkat här nedan:

 

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan