Studera i Portsmouth

Studera utomlands i Portsmouth

Portsmouth är en mysig Engelsk kuststad, belägen i den södra delen av landet. På endast 90 minuter kan du ta dig med tåg härifrån till centrala London, en av Europas mest pulserande huvudstäder. Av stadens 205 000 invånare är 23 000 av dessa studenter. Med andra ord är det en riktig studentstad men många roliga aktiviteter att ta del av. 

Portsmouth har en stark historia och stadens hamn har under lång tid haft en väldigt stor betydelse. Under stora delar av 1800-talet ansågs den vara den bästa i hela världen. Här kan man än idag hitta många spår från hamnens storhetstid som exempelvis världens äldsta ”dry dock” och skeppet HMS Victory (ett av världens äldsta skepp som fortfarande är aktivt). Idag spelar staden fortfarande en väldigt viktig roll för Storbritanniens handel och försvar. Portsmouth anses också vara hem för den Brittiska kungliga flottan och två tredjedelar av flottan är stationerad i hamnen här. 

Förutom de historiska sevärdheterna finns det självklart också annat att se och göra. Längst kusten står nämligen stadens kändaste landmärke – Spinnaker Tower! Detta torn är ett av Storbritanniens högsta och mäter en höjd på 170 meter. Precis i närheten av Spinnaker Tower ligger också stadens största pir med ett mysigt nöjesfält och många trevliga restauranger. Det finns också gott om lokala pubar och olika museum. Portsmouth är helt klart det perfekta valet för dig som vill bo i en genuin Engelsk kuststad! 

College & Universitet

Studera i Portsmouth - Blueberrys utbud av skolor