Studera i Cagliari

Studera utomlands i Cagliari

Cagliari, huvudstaden på Sardinien, i Italien, är en stad rik på historia och kultur. Belägen vid Medelhavet, erbjuder Cagliari en fascinerande blandning av gammalt och nytt. Castello-kvarteret, med sina historiska byggnader som Cagliari-katedralen och Pisan-tornen, ger en fantastisk utsikt över staden och havet. Här kan du promenera genom smala gator, upptäcka charmiga kaféer och butiker.

Staden är känd för sina vackra stränder, särskilt Poetto-stranden som sträcker sig över åtta kilometer och erbjuder avkoppling och vattensporter. För kultur- och historieentusiaster finns Museo Archeologico Nazionale di Cagliari med sina imponerande samlingar av föremål från Sardiniens förhistoriska Nuraghe-civilisation.

Cagliari är också en gastronomisk destination med färska ingredienser från havet och landsbygden. Lokala rätter som bottarga och culurgiones är ett måste. Besök gärna San Benedetto-marknaden för att upptäcka lokala delikatesser.

Cagliari erbjuder även naturupplevelser med närhet till naturreservat som Molentargius – Saline Regional Park, där du kan se rosa flamingos. Sammanfattningsvis är Cagliari en stad som kombinerar rik historia, vacker natur och fantastisk mat, vilket gör den till en stad väl värd att besöka.

College & Universitet

Studera i Cagliari - Blueberrys utbud av skolor