En lärare visar på stora tavlan i Kudan Institutes klassrum

Utbildningar

Utbildningar

På Kudan Institute of Japanese Language and Culture finns det olika alternativ av kurser som du kan välja på, för att språkkursen ska passa just dig och dina intressen.

Utbildningar på Kudan Institute

I samarbete med Kudan Institute erbjuder Blueberry dig följande utbildningar:

  • Intensivkurs – 20 lektioner per vecka
  • Conversation course – 20 lektioner per vecka
  • Conversation course (20 lektioner per vecka)
    + special course (2 timmar per vecka)

Intensive Course

20 timmar/vecka (måndag-fredag)
Intensivkursen är en omfattande kurs, utformad för att utveckla dina kunskaper i det japanska språket inom läsning, skrivning, tal och hörförståelse. Den här kursen passar dig som är helt ny på det japanska språket, såväl för dig som har tidigare förkunskaper i japanska.

På nybörjarnivå lär du dig praktiska uttryck som används i det dagliga livet. På mer avancerad nivå förbättrar du din förmåga att inte bara förstå utan också att uttrycka egna åsikter om mer komplexa ämnen så som sociala frågor och nyheter. Du kommer göra ett förkunskapsprov i samband med att du söker in till skolan. Det avgör vilken språknivå du är på, så att du blir placerad i rätt klass.

I den här kursen ingår det även en kurs i ”Kanji” – det vill säga att du kommer ha en specifik kurs där du bara lär dig att läsa och skriva de olika japanska karaktärerna. Kursen hålls under 1,5 timme, 2 gånger i veckan.

Conversation Course

20 timmar/vecka (måndag-fredag)
Om du är intresserad av att lära dig att prata och konversera på japanska, men kanske inte lika intresserad av att lära dig läsa och skriva på japanska – så kan den här kursen vara ett bra alternativ för dig.

Under den här kursen kommer lektionerna att ha stort fokus på att lära dig att konversera på japanska. Större delen av lektionerna kommer innehålla muntliga övningar och du kommer lära dig att hålla en diskussion om en mängd olika ämnen på japanska. Du lär dig japansk grammatik och kommer snabbt att utöka ditt japanska vokabulär och allmän ”vett och etikett” för att kunna göra dig förstådd på bästa sätt. Japan och det japanska språket är känt för att ha en stor del icke-verbal kommunikation, vilket du kommer lära dig allt om under den här kursen.

Japanese Language Course + Special Course

Du kan även välja att lägga till en “Special course” med din Intensive eller Conversation course. Två exempel på specialkurser är mangakurs eller tea ceremoni.

Kudan Institut på båtutflykt Nagatoro

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Isabella Hansson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan