Studera i Taiwan

Studera utomlands i Taiwan

Taiwan är en grön ö i Stilla havet som ligger mellan Kina och Filippinerna. Under de senaste åren är det allt fler som har förstått vilken härlig liten gömd pärla Taiwan är. Nu har du möjlighet att upptäcka landet och dess vackra natur innan turistmassorna kommer. Denna plats är en perfekt studieort för dig som gillar kultur, historia, mat, natur och utomhusaktiviteter.

Som en av de fyra asiatiska tigrarna är Taiwan särskilt känt för sin höga levnadsstandard, utbildning och fina hälsovårdssystem. Taiwan har en låg grad av kriminalitet och rankas därför bland de säkraste länderna i världen.

Studieorter

Bra att veta om Taiwan

Valuta

Taiwanesisk dollar (TWD). Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

110 volt, adapter med amerikansk stickkontakt behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Taiwan. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Taiwan? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Taiwan.

Visum till Taiwan

För en termin utomlands måste du ansöka om ett Visitor Visa från The Taipei Mission in Sweden. Det kostar 445 SEK för ett visum som gäller för inträde en gång, och 890 SEK om du vill kunna åka in och ut ur landet.

För ett år eller längre utomlands behöver du ansöka om ett Resident VIsa. Detta kostar 590 SEK. Väl på plats i Taiwan måste du ansöka om ett Alien Resident Certificate (ARC) och ett Re-entry Permit hos din lokala polis i Taipei inom 15 dagar efter du anlänt i landet.

När du ansöker till ett college eller universitet via Blueberry så ger vi dig all information du behöver och hjälper dig med alla frågor kring visum och resehandlingar.

College & Universitet

Studera i Taiwan - Blueberrys utbud av skolor