Wisconsin hamnen

Studera i Madison

Studera utomlands i Madison

Madison är huvudstaden i staten Wisconsin. Här har studentlivet funnits lika länge som politiken. År1848 blev Wisconsin en stat i USA och gick då från att vara ett territorium. Samma år grundades University of Wisconsin och universitetet är idag den största arbetsgivaren tillsammans statens regering.

Staden är ungefär lika stor som Uppsala och på samma sätt byggd runt universitetet med stora parker men är byggd längs 4 sjöar vilket också gett den smeknamnet ”the City of four lakes”. 2015 blev staden utnämnd till bästa staden att bo i USA och några av anledningarna till detta är att staden har den renaste luften, låg fattigdom och är en av få städer med fler cyklar än bilar! Dessutom är utbudet av bra restauranger och kaféer bland de bästa i USA.

Staden är väldigt influerad av det stora studentlivet på University of Wisconsin och den största anledningen till att staden är så trevlig att bo i är av de influenser som universitetet haft sen 1849. När University of Wisconsins Badgers spelar hockey eller amerikansk fotboll mot deras största rival University of Minnesota stannar hela staden upp och håller andan. Många lever fortfarande på den stora vinsten med 63-0 från 1890 (amerikansk fotboll).

College & Universitet

Studera i Madison - Blueberrys utbud av skolor