Studera Skådespelare & Film på NYFA på blueberry.nu

Utbildningar

Utbildningar på New York Film Academy

I samarbete med New York Film Academy erbjuder Blueberry bland annat utbildningar inom ämnen som Filmmaking, Acting, Musical Theatre, Producing, Screenwriting, Digital Journalism och 3D Animation. Välj mellan program på 1 till 3 år och kortare kurser på 1 till 8 veckor. Vill du veta mer om utbildningar i Australien och Italien, kontakta oss så berättar vi mer.

Conservatory Programs – 1 till 2 år

NYFA:s program på ett eller två år är väldigt populära. De ger dig en gedigen utbildning inom film och kan även tillgodoräknas som en del av en Bachelor på många amerikanska universitet. Vi ber dig observera att även fast dessa utbildningar är CSN-berättigade, så täcker inte studiemedlet både kursavgift och boende/levnadsomkostnader vid skolan. Det finns dock möjlighet att söka stipendium för dessa program.

Filmmaking

En kurs för dig som vill arbeta med hela filmprocessen, under kursens gång lär du dig att skapa och spela in film. Du skriver, filmar, regisserar och klipper egna filmer. Dessutom jobbar du i filmteamet på cirka 30 av dina kamraters filmer. Räkna med intensiva och mycket lärorika år. Kursen är värd 40 college credits om du studerar ett år och 78 college credits om du studerar två år.

Acting For Film

En unik skådespelarutbildning med fokus på att agera framför kameran. På dagtid studerar och praktiserar du drama med lärare som har stor erfarenhet från Hollywood och Broadway. På kvällar och helger får du sedan praktisk erfarenhet att agera framför kameran i filmstudenternas filmer. Du får alltså mycket praktisk träning och en portfolio med filmer där du själv agerar. Kursen är värd 36 college credits om du studerar ett år och 72 college credits om du studerar två år.

Musical Theatre

En unik musikalutbildning nära de stora scenerna i Broadway i New York! Du tränar sång, dans och drama, de tre huvudsakliga beståndsdelarna i en musikal. Du bör ha vissa förkunskaper inom sång och dans.

Producing

Lär dig producera för film och tv. Du är projektledare för en film från idé till distribution med alla steg däremellan. Kursen är värd 39 college credits.

Screenwriting

Lär dig skriva för film och tv. Under kursens gång skriver du bland annat två långfilmer och många kortare manus. Du får en helhetsinsyn i vad det innebär att skapa en film. Du kommer få göra allt ifrån att skriva varje dag till att lära dig business sidan av screenwriting som tex att pitcha. Kursen är värd 38 college credits.

Broadcast Journalism

En utbildning för framtidens nyhetsjournalister som ges i samarbete med NBC News i New York. Kursen kombinerar klassisk journalistik med professionella kunskaper i digitala medier så att studenterna snabbt ska kunna skapa och lägga ut egna nyhetsvideos och intervjuer på internet. Kursen är värd 36 college credits.

3D Animation

En kurs i 3D-animering för dig som vill jobba med film, dataspel eller andra interaktiva applikationer. Viss datavana och erfarenhet av grafikprogram t.ex. Adobe Photoshop och Illustrator rekommenderas. Animeringen kommer till stor del att ske i programvaran Maya. Kursen är värd 39 college credits.

Documentary

Dokumentärfilmer blir allt mer populära. I den här kursen får du göra sex egna dokumentärfilmer med olika infallsvinklar. Ni jobbar huvudsakligen med digitalfilm. Kursen är värd 36 college credits.

Cinematography

En kurs som ger dig erfarenhet av att arbeta som ’Director of Photography’. Du kommer under kursen använda flera olika typer av kameror; digital, 16mm, 35mm, HD och RED. Kursen är värd 41 college credits.

Photography

En kurs som ger dig de färdigheter som behövs för att arbeta som professionell fotograf. Du får praktisk erfarenhet inom teknik, estetik, historia och teori för både stillbilder och rörliga bilder. Kursen är värd 30 college credits.

Game Design

Inriktningen för dig som vill arbeta inom spelbranschen. Från första dagen på kursen handlar det om spel. Du lär dig att designa videospel från grunden.

Läs mer om programmen på NYFA:s hemsida här.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor’s degree – 3 till 4 år

Under tre till fyra år på New York Film Academy kan man läsa en Bachelor of Fine Arts i bland annat Filmmaking, Acting, Screenwriting och Musical Theatre.

Läs mer om Bachelor’s degree på NYFA:s hemsida här.
Datum och priser hittar du här.

Master’s degree – 2 år

New York Film Academy erbjuder även tvååriga Masters of Fine Art inom Filmmaking, Acting for Film, Producing, Screenwriting, Game Design, Documentary, Cinematography och Photography. För att söka till en Master’s degree behöver du ha en Bachelor’s degree (kandidatexamen) sedan tidigare, gärna inom ett kreativt ämnesområde.

Läs mer om Master’s degree på NYFA:s hemsida här.
Datum och priser hittar du här.

Kortare kurser

Korta intensiva kurser för dig som inte har tid eller råd att delta i de längre programmen. Kurserna är dock tyvärr för korta för att stödjas av CSN. New York Film Academys kvällskurser kan man inte ansöka till som internationell student. Välj mellan inriktningar som bland annat Filmmaking, Acting for Film, Broadcast Journalism, Screenwriting, 3D Animation eller Musical Theatre.

Läs mer om de kortare kurserna på NYFA:s hemsida här.
Datum och priser hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sindre Løfsgaard, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan