Plugga film & skådespelare på New York Film Academy på blueberry.nu

Datum & Priser

Datum & priser för New York Film Academy

Terminsdatum 2024

De längre programmen på New York Film Academy startar i januari, maj eller augusti varje år.
De kortare kurserna har start flera gånger per år.

Kursavgift 2024

Conservatory Programs (1 till 2 år)
Program kostar från 35 000 USD (ca 389 600 SEK) per läsår beroende på vilken inriktning du väljer.

Bachelor’s degree (3 till 4 år)
Varje termin kostar från 15 000 USD (ca 167 000 SEK) och uppåt beroende på vilken inriktning du väljer.

Master’s degree (2 år)
Varje termin kostar från 15 000 USD (ca 167 000 SEK) och uppåt beroende på vilken inriktning du väljer.

Kortare kurser 1 till 8 veckor
Läs mer under varje kort kurs här.

Övriga avgifter

Visumansökan
535 USD, ca 6 000 SEK.
OBS! För ett visum som är giltigt längre än 19 månader tillkommer en avgift på 240 USD.

I samband med din ansökan betalar du en ansökningsavgift från 50 USD (ca 600 SEK) till 75 USD (ca 900 SEK) samt en avgift på 150 USD för att få ditt visumunderlag (ca 1 700 SEK). I vissa utbildningar tillkommer det även material som studenter behöver köpa inför utbildningen, denna avgift varierar beroende på utbildning.

NYFA har även en obligatorisk sjukvårdsförsäkring som du automatiskt kommer att teckna om du är inskriven på ett program som är ett år eller längre. Har du redan en annan försäkring från Sverige som uppfyller skolans krav så går det att skicka in en ansökan om att skolans försäkring ska tas bort så att du inte behöver betala för den. Mer information kommer senare i ansökningsprocessen.

Stipendium

Du som söker ett program som är ett år eller längre har möjlighet att ansöka om två stipendier på NYFA för att få lägre kursavgift. Det ena kallas för Talent Based och ges ut om skolan tycker att du har en bra portfolio eller gör en bra audition. Det andra kallas för Need Based och här får du motivera varför du behöver lite extra hjälp ekonomiskt. Du kommer få mer information om dessa i samband med att du skickar in din ansökan.

Betalning av kursavgifter

Kursavgifterna på New York Film Academy betalar du terminsvis direkt till skolan. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt med hela din ansökan.

Studiemedel

Utbildningarna på New York Film Academy är berättigade till studiemedel från CSN med undantag för de kortare kurserna (1-8 veckor). Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel. Läs om CSN och hur mycket studiemedel du kan få här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ella Reuterswärd, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan