studera i vancouver bro

Studera i Vancouver

Studera utomlands i Vancouver

Letar du efter bergstoppar, kristallklara sjöar och hav i kombination med pulserande stadsliv och utbildning i världsklass? Då gör du rätt i att studera i Vancouver.

Vancouver är Kanadas tredje största stad med ca 600000 invånare. I metropolregionen bor ca 2,3 miljoner människor och bland dessa har 52 % ett annat modersmål än engelska. Många av invånarna har asiatisk härkomst och Vancouver är faktiskt den största asiatiska staden utanför Asien. Letar du efter en internationell atmosfär är Vancouver därför ett utmärkt resmål. Staden har dessutom rankats bland de tre städerna i världen med högst livskvalité flera år i rad och det märks på alla sätt.

Vancouver ligger i Kanadas västligaste provins British Columbia som också har gett namn till Blueberrys partneruniversitet i Vancouver, University of British Columbia (UBC) Vancouver campus . Provinsen har runt 4 miljoner invånare och Vancouver är en perfekt utgångspunkt för olika utflykter i provinsens härliga natur. Du kan åka skidor eller snowboard i Whistler, ca 125 km norr om staden eller varför inte gå på en vinprovning medan du njuter av det fina vädret i Kelowna, där UBC också har ett campus.

Vancouver har varit värdstad för många internationella konferenser och tillställningar, bland annat United Nations Conference on Human Settlements 1976 och Världsutställningen 1986. Olympiska vinterspelen 2010 och paralympiska vinterspelen samma år arrangerades i Vancouver och i Whistler.

Ta en titt, du kommer att längta till Vancouver:

College & Universitet

Studera i Vancouver - Blueberrys utbud av skolor