Vad är det som lockar så många studenter att åka till University of Wollongong?

University of Wollongong ligger i staden Wollongong på Australiens sydostkust, söder om Sydney. Australien är ett fantastiskt resmål och lockar många studenter varje år. Vi på Blueberry vill göra dig lite mer insatt i varför University of Wollongong är ett utomordentligt alternativ om du ska studera utomlands i Australien. Här listar vi sju av många anledningar som gjort att studenter satsar på Wollongong.

Självklart stränderna

Strand, kust, Wollongong, Australien, University of Wollongong, studera utomlands, studera i Australien

Behöver vi säga mer. Vi snackar om mil av fantastiska stränder som har något för alla. Allt från sandstränder till rev och klippor, perfekt för alla sorters surfare och alla andra som vill leka i vattnet, både centralt i Wollongong och längre ut i förorterna.

Möjligheten att hoppa fallskärm över havet

Hoppa fallskärm i Wollongong, fallsärmshoppning, wollongong Australien, Studera i Australien, plugga utomlands

För alla oss adrenalin beroende som inte kan få nog av den där kittlande känslan i magen och för alla som vill prova något som ger ett minne för livet, kan man hoppa fallskärm. I Wollongong finns Sky Dive Australia som ligger vid Stuart Park på Cliff Road, de kan hjälpa dig att uppleva att flyga. Det är en populär aktivitet för turister och de har förutom fallskärmshoppning också andra äventyr i luften.

Ligger i topp bland världens unga universitet

campus wollongong

University of Wollongong är rankat på plats 12 över världens bästa unga universitet i den absoluta världstoppen inom mängder av ämnesområden.

Besöka lugna Nan Tien Temple

Nan Tien Tempel, buddism, wollongong, University of Wollongong i Australien, studera utomlands

Även kallat ”Southern Paradise” är det största buddistiska templet på södra halvklotet. Nan Tien Temple fokuserar på utbytet av olika kulturer, av traditionella och moderna synsätt och även anpassningen mellan olika befolkningar. De har öppet för allmänheten och har guidade turer samt stora festligheter i samband med högtider.

Ta en road trip längs Grand Pacific Drive till Sydney

Grand Pacific Drive, Wollongong till Sydney, studera utomlands, University of Wollongong, studera i Australien.

Det finns många sätt att resa på och otroligt många ställen att besöka. Vårt tips är att när du ändå är på andra sidan världen i Australien att ta chansen att se och uppleva så mycket som möjligt. Därför föreslår vi att du ska ta en resa upp till Sydney när du ändå är i närheten, Sydney ligger endast 10 mil bort och resan tar upp till 2 timmar. Följer du Grand Pacific Drive kan du åka antingen till Sydney eller till Melbourne eller allt däremellan. Längs denna väg bli även resan något magiskt med de fantastiska utsikterna och vyerna.

Möjlighet till stipendium för svenska studenter

studera på wollongong campus

Svenska studenter med snittbetyg över 16 har möjlighet att söka stipendium som täcker 15-25% av terminsavgifterna på University of Wollongong.

Besök mysiga Wildlife Park

Besök koalor på wildlife parks i Wollongong, Australien, Studera utomlands i Australien på University of Wollongong

Det är bevisat att genom att klappa på djur sänks stressnivåerna och vad är inte bättre än att spendera en dag med att kela med söta inhemska och exotiska djur. Både norr och söder om Wollongong finns det zoo eller wildlife parks vars arbete är att ta hand om och stödja de Australienska djurlivet. Besök allt från koalor, apor, lemurer, papegojor, lamor, krokodiler och ormar för att överkomma stressen inför stora tentor och uppsatser, för alla behöver en paus ibland.

Om du nu känner att University of Wollongong är ditt nästa hem, läs mer och ansök till UoW här.

Självklart hjälper Blueberry dig längs vägen.

Du kan även läsa om andra studenters äventyr på Wollongong här.

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator