Utbildningar

Musikutbildningar på BIMM

I samarbete med British & Irish Modern Music Institute erbjuder Blueberry studenter att studera Diplomas och Bachelor Degrees. Utbildningarna täcker ämnen som bland annat sång, trummor, gitarr, bas, musikproduktion och songwriting. Utbildningarna inom Music Performance kräver att du har en del förkunskaper i ditt valda instrument.

OBS! Längst ner på sidan kan du läsa mer information om CSN reglerna för BIMMs Diplomas.

Diplomas – 1 till 2 år

Diploma in Popular Music Performance

London

En praktisk musikerutbildning med fokus på framträdande där kreativitet och tekniska skills eftersträvas. Du utbildas till en bättre instrumentalist och lär dig kommunicera via musiken. Under utbildningen vägleds du av experter och du kommer få stor erfarenhet av musikbranschen. Du väljer mellan inriktningarna:

Observera att liknande utbildning finns i Birmingham, Brighton, Bristol och Manchester också, där heter den i stället Artist Development Diploma in Music Performance.

Datum och priser hittar du här.

Diploma in Songwriting

London

Under ett år får du chansen att fördjupa dig i den kreativa processen kring professionellt låtskrivande. Fokus i kursen ligger på teknik, uppträdande, få en djupare förståelse för musikindustrin och att bygga upp självförtroende inom branschen inför framtida artisteri. Omgivningen är kreativ ut i spetsen och här får du chansen att bygga upp ett nätverk och samtidigt få vägledning av proffs. Under årets gång får du även chansen att skapa en portfolio som visar upp dina verk och dina egenskaper som sångskrivare.

Observera att liknande utbildning finns i Birmingham, Brighton, Bristol och Manchester också, där heter den i stället Artist Development Diploma – Songwriting.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Diploma in Music Production

London

Om du är en blivande musikproducent som söker efter praktisk erfarenhet är detta programmet för dig. Här får du lära dig om inspelning, mixing, sekvensering och komposition. Denna kurs är en perfekt förberedelse inför en framtida karriär inom musikbranschen.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Diploma in Music Production and Live Sound Events

Brighton / Manchester

Detta diplom ger dig en bred förståelse av vad som händer bakom scenen i livemusikens värld. Du kommer att utveckla din förmåga i live ljudskapande, turné och eventskapande och att samarbeta med artister.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor Degrees – 3 år

Bachelor Degree in Popular Music Performance

Birmingham / Brighton / Bristol /  London /  Manchester

Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Utbildningen tränar studenterna att bli mångfacetterade i sin konst; att uppträda och komponera, skriva och arrangera musik.

Du väljer på inriktningar mellan sång, trummor, gitarr, bas och keyboards.

Datum och priser hittar du här.

Bachelor Degree (Honours) in Music Business

Brighton / Birmingham / Bristol / London / Manchester

Du kommer att få lära dig hur den moderna musik- och eventindustrin fungerar och samtidigt få en en akademisk utbildning inom business och management. Studenten får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events så som festivaler, klubbkvällar mm. Detta är en utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Bachelor Degree (Honours) in Event Management

Birmingham / Brighton / Bristol / London / Manchester

Detta är en akademisk utbildning som ger dig praktiska affärskunskaper och kompetens inom entreprenörskap relaterat till musikbranschen. Du lär dig hur dagens musikbransch fungerar och får kunskaper inom marknadsföring, PR, finansiella affärsmodeller och hantering av artister. Utöver ovanstående program erbjuds även privatlektioner och korta sommarkurser.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Fler utbildningar

Besök BIMMs hemsida.

Master Degrees – 1 till 2 år

Master in Learning & Teaching in the Creative Industries

Brighton / Bristol

Är du intresserad av att blanda din Bachelor Degree inom musik med utbildning och möjligheten att utbilda dig vidare till lärare. Studera BIMMs nya Master Degree in Learning & Teaching in Creative Industries. Utbildningen fokuserar på hur man på olika sätt kan utbilda andra studenter inom musik men även andra kreativa ämnen.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Master in Popular Music Practice

Brighton / Bristol / Dublin / London

Denna innovativa Master Degree inom Popular Music Practice ger fantastiska möjligheter för studenter. Utforska din egen specialitet inom musik som är i linje med dina personliga karriärförhoppningar. Du kommer att uppnå en kvalificering inom antingen Entrepreneurship, Performance, Production eller Composition.

Läs mer om utbildningen här.
Datum och priser hittar du här.

Övrig information

CSN för diplomutbildningarna

OBS. Diplomen på BIMM är numera inte garanterade att ge CSN från gymnasiekvoten. 

Utbildningarna räknas in i CSN-kvot för “gymnasiala studier” och för att bli beviljad studiemedel behöver du vara över 20 år. Diplomutbildningarna belastar inte din kvot för “eftergymnasiala studier” (240 veckor).

Innan du söker till BIMMs Diplomutbildningar är det viktigt att du undersöker att du har rätt till CSN-medel. Vårt tips är att ringa CSN direkt och prata med dem. Om du till exempel tidigare studerat vid en Folkhögskola måste du ha minst 33 veckor kvar att utnyttja på gymnasiekvoten.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Saga Kjell, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan