musikstudenter, producera musik

Utbildningar

Musikutbildningar på BIMM University

I samarbete med BIMM erbjuder Blueberry studenter att studera Diplomas och Bachelor Degrees. Utbildningarna täcker ämnen som bland annat sång, trummor, gitarr, bas, musikproduktion och songwriting. Utbildningarna inom Music Performance kräver att du har en del förkunskaper i ditt valda instrument.

Certificate of Higher Education – 1 år

CertHE Music

London

Denna ettåriga utbildning ger dig chansen att påbörja din musikkarriär i en av Europas största musikhuvudstäder! Oavsett om du är blivande musiker, låtskrivare eller musikproducent kommer du kunna få möjligheten att utforska din egen kreativa sida under två terminer. Detta certifikat motsvarar första året på en Bachelor Degree.

Läs mer om utbildningen Certificate of Higher Education Music här

Bachelor Degrees – 3 år

BMus (Hons) Popular Music Performance

Birmingham / Brighton / Bristol /  London /  Manchester

Förutom utbildning i ditt huvudinstrument ingår musikteori, musikteknologi, komposition, keyboard samt projektarbete och avhandling. Utbildningen tränar studenterna att bli mångfacetterade i sin konst; att uppträda och komponera, skriva och arrangera musik.

Du väljer på inriktningar mellan sång, trummor, gitarr, bas och keyboards.

Läs mer om utbildningen Popular Music Performance här.

BMus (Hons) Songwriting

Birmingham / Brighton / Bristol /  London /  Manchester

Utbildningen för dig som drömmer om att bli låtskrivare! Du får lära dig denna viktiga grund i musikbranschen med lyrik , estetisk och skapandet av musik. Under utbildningen får du lära dig tekniker inom låtskrivandet samtidigt som du får utforska din egen stil och hitta vägen till dina karriärmål.

Läs mer om utbildningen Songwriting här.

BMus (Hons) Popular Music Performance & Songwriting

Birmingham / Brighton / Bristol /  London /  Manchester

Vill du inte behöva välja mellan att framträda och komponerar musik? Då kan du med denna utbildning kombinera båda! Du får då lära dig både skriva musik och att stå på scene som ger dig en bra grund till att lyckas i branschen.

Läs mer om utbildningen Popular Music Performance & Songwriting här.

BA (Hons) Music Business

Brighton / Birmingham / Bristol / London / Manchester / Dublin

Du kommer att få lära dig hur den moderna musik- och eventindustrin fungerar och samtidigt få en en akademisk utbildning inom business och management. Studenten får praktisk erfarenhet genom att planera, arrangera och genomföra riktiga events så som festivaler, klubbkvällar mm. Detta är en utbildning som kan appliceras till många olika roller i arbetslivet.

Läs mer om utbildningen Music Business här.

BA (Hons) in Event Management

Birmingham / Brighton / Bristol / London / Manchester

Detta är en akademisk utbildning som ger dig praktiska affärskunskaper och kompetens inom entreprenörskap relaterat till musikbranschen. Du lär dig hur dagens musikbransch fungerar och får kunskaper inom marknadsföring, PR, finansiella affärsmodeller och hantering av artister. Utöver ovanstående program erbjuds även privatlektioner och korta sommarkurser.

Läs mer om utbildningen Event Management här.

BA (Hons) Music and Sound Production

Birmingham / Brighton / Bristol / London / Manchester

Vill du spela in, mixa och producera musik? Då är det här utbildningen för dig. Du får lära dig att skapa och producera musik både i studion och för liveframträdande på scen. Med tillgång till teknisk utrustning i världsklass får du chansen att utveckla dina kunskaper och hitta din plats i branschen.

Läs mer om utbildningen Music and Sound Production här.

BA (Hons) Filmmaking

Birmingham / Brighton / Manchester

Brinner du för film?  Vill du lära dig av riktiga filmskapare? Screen and Film School är tillägnad en sak: Film. BA (Hons) Filmmaking fokuserar på att skapa nästa generations filmskapare. Denna branschledda kurs ger dig möjligheten att utveckla de grundläggande färdigheter och tekniker för filmproduktion som krävs för en karriär inom film och relaterade kreativa industrier.

Läs mer om utbildningen Filmmaking här.

BA (Hons) Musical Theatre and Dance

Manchester / Birmingham / Brighton

Kliv in i scenkonstens värld! På Performers College har du möjlighet att uttrycka din kreativa och konstnärliga sida inom musikal och dans. Detta program förbereder dig att bli fullt redo för den professionella branschen direkt efter examen.

Läs mer om utbildningen Musical Theatre and Dance här

Fler utbildningar

BIMM erbjuder ett stort utbud av utbildningar och många inriktningar går att kombinera. Besök BIMMs hemsida för mer information.

Master Degrees – 1 år

Master in Learning & Teaching in the Creative Industries

Brighton / Bristol

Är du intresserad av att blanda din Bachelor Degree inom musik med utbildning och möjligheten att utbilda dig vidare till lärare. Studera BIMMs nya Master Degree in Learning & Teaching in Creative Industries. Utbildningen fokuserar på hur man på olika sätt kan utbilda andra studenter inom musik men även andra kreativa ämnen.

Läs mer om utbildningen Learning & Teaching in the Creative Industries här.

Master in Popular Music Practice

Birmingham / Brighton / Bristol / Dublin / London / Manchester

Denna innovativa Master Degree inom Popular Music Practice ger fantastiska möjligheter för studenter. Utforska din egen specialitet inom musik som är i linje med dina personliga karriärförhoppningar. Du kommer att uppnå en kvalificering inom antingen Entrepreneurship, Performance, Production eller Composition.

Läs mer om utbildningen Popular Music Practise här.

Diplomas – 1 till 2 år

På BIMM kan du välja att läsa ett diplom på 1 eller 2 år. Att studera ett diplom på BIMM är det perfekta tillfället att utveckla dina kunskaper i scennärvaro och musikbranschen men även för att förbättra dig i ett visst instrument. Här följer några av de mer populära diplomen som du har möjlighet att läsa på BIMM:

  • Diploma in Popular Music Performance
  • Diploma in Songwriting
  • Diploma in Music Production

Datum och priser för diplomprogrammen hittar du här.

CSN för diplomutbildningarna

Utbildningarna räknas in i CSN-kvot för “gymnasiala studier” och för att bli beviljad studiemedel behöver du vara över 20 år. Diplomutbildningarna belastar inte din kvot för “eftergymnasiala studier” (240 veckor).

Innan du söker till BIMMs Diplomutbildningar är det viktigt att du undersöker att du har rätt till CSN-medel. Vårt tips är att ringa CSN direkt och prata med dem. Om du till exempel tidigare studerat vid en Folkhögskola måste du ha minst 33 veckor kvar att utnyttja på gymnasiekvoten.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Sörensen-Ringi, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan