Vanliga frågor och svar om studier på UCLA Extension

UCLA Extension i soliga Los Angeles är ett av våra mest populära universitet och vi får varje vecka en mängd frågor gällande studierna där. Här svarar vi på de vanligaste!

Vart ligger UCLA Extension?

UCLA Extension är en del av UCLA (University of California Los Angeles) som ligger i stadsdelen Westwood i Los Angeles, cirka 15 minuter med buss från stranden i Santa Monica. Westwood räknas som ett av de säkraste områdena i Los Angeles och här finns matbutiker, restauranger, shopping och barer.

Vad kan jag studera på UCLA Extension?

UCLA Extension erbjuder ett stort utbud av kurser och program inom bland annat Acting, Film & TV, Business, Real Estate, Marketing, Fitness, Interior Design och IT.
Här kan du se en lista på alla certifikat!

Studerar du på universitet i Sverige har du även möjlighet att läsa Study Abroad (fristående kurser) som du kan tillgodoräkna i din svenska examen.

Byggnad på UCLA:s campus

Vart bor studenterna på UCLA Extension?

Som student vid UCLA Extension har du endast möjlighet att bo på skolans campusboende under sommarterminen, därför väljer de flesta att istället hitta en privat lägenhet att hyra tillsammans med andra studenter i närheten av campus. Det finns många bra grupper på Facebook där man kan leta både rumskompisar och lägenheter. UCLA Extension har även en lista med förslag på företag man kan kontakta som främst hyr ut lägenheter till studenter. Att hitta boende i Los Angeles är väldigt lätt då det hela tiden finns lediga lägenheter tillgängliga, både vid campusområdet men också i andra stadsdelar om du exempelvis vill bo närmre stranden eller inne i West Hollywood som också är populärt för svenska studenter.

Har studenterna på UCLA Extension tillgång till UCLA:s campus?

Ja, med studentkortet Bruincard har du tillgång till bibliotek, gym och andra faciliteter på skolans campus.

Vad kostar det att studera på UCLA Extension?

Certifikaten på UCLA Extension har en ganska låg terminsavgift jämfört med många andra universitet och utbildningar i USA. Priset varierar lite beroende på ämnesområde men räkna med någonstans mellan 2000 till 3000 USD (20 000 – 30 000 SEK) per quarter. De flesta program är på tre eller fyra quarters totalt och varje quarter är på 12 veckor.

Kan jag låna pengar från CSN för studier på UCLA Extension?

Du har möjlighet att låna pengar till både kursavgifter och levnadskostnader på UCLA Extension. Tack vare den relativt låga kursavgiften har du möjlighet att täcka hela certifikatet med ett lån från CSN om du vill.

Kan jag arbeta vid sidan av studierna på UCLA Extension?

Som student i USA kan du arbeta upp till 20 timmar i veckan förutsatt att jobbet ligger på skolans campusområde.

Campusaffär UCLA Extension

Får jag ha praktik under utbildningen?

Det finns möjlighet att ha praktik om det ingår i certifikatet (vilket det gör för de flesta utbildningar). Praktiken kommer då kunna väljas som en kurs och vanligtvis har man detta under den sista terminen på skolan.

Vad innebär OPT?

OPT innebär att du får möjlighet att stanna kvar i USA och arbeta i ett år efter att du avslutat studierna. För att kunna ansöka om detta måste du gå ett program som är minst 3 quarters (9 månader) eller längre. Under utbildningens gång kommer du ha möjlighet att knyta värdefulla kontakter för framtida jobbmöjligheter genom exempelvis praktik, jobbmässor, dina lärare och klasskompisar.

Jag har låga betyg från gymnasiet, kan jag ändå bli antagen till UCLA Extension?

Certifikaten på UCLA Extension har inga krav på betyg från gymnasiet så det går absolut! Alla internationella studenter måste skriva ett test i engelska (TOEFL, IELTS eller iTEP) och så länge du klarar det så har du goda chanser att bli antagen.

Vem passar utbildningarna på UCLA Extension för?

Certifikaten på UCLA Extension passar både för dig som kommer direkt från gymnasiet men också för dig som redan har en kandidatexamen alternativt har arbetat ett par år. Utbildningarna är praktiska och med stort fokus på att göra studenterna redo för arbetslivet inom det område de valt. Alla lärare på UCLA Extension är eller har varit aktiva i den bransch de undervisar i vilket såklart är ett stort plus. Ett certifikat från UCLA Extension får ditt CV att sticka ut och hela 85% av studenterna på UCLA Extension upplever att ett certifikat har förbättrat deras karriärer!

”Jag tycker det är en riktigt häftig känsla bara att strosa runt på campus.” – Emma Wessman

Här kan du läsa studentberättelser och intervjuer med tidigare studenter på UCLA Extension!

Intresserad av att komma igång med en ansökan? Fyll i ansökningsformuläret här så hjälper vi dig vidare!

 

Sofia Eriksson

Senior Admissions Specialist