Utbildningar

Utbildningar på University of Technology Sydney

I samarbete med University of Technology Sydney erbjuder Blueberry studenter möjlighet att studera 1 eller 2 terminer Study Abroad, en hel Bachelor Degree eller Master Degree. Universitetet har hela 10 olika fakulteter, på vilka det finns över 130 program på kandidatnivå och hela 210 på masternivå.

Notera att för dig som har lite lägre betyg från gymnasiet och inte möter antagningskraven till University of Technology Sydney, så erbjuder vi ett utmärkt alternativ för studier på UTS College som är en del av UTS. UTS College passar bra för dig som känner att du har lite större behov av att studera i mindre klasser, med mer stöd av lärarna. Där kan du läsa en ettårig utbildning som du sedan kan tillgodoräkna in till ett andra år på en Bachelor på UTS.
Här kan du även läsa mer via UTS College egna hemsida. 

Study Abroad – 1 eller 2 terminer

När det kommer till Study Abroad på UTS har du tre alternativ: välj fristående kurser, inrikta dig mot ett visst ämnesområde eller läsa the Australian Language and Culture Studies Program.

Fristående kurser

Fristående kurser passar dig som vill testa på något nytt. Du kan då blanda fritt från UTS utbud av kurser, så länge kurserna är på rätt nivå. Läs fotografi, en grundkurs i biologi och ett nytt språk. Eller varför inte en kurs i PR? Din fantasi sätter gränserna.

Du läsa mer om Study Abroad kurser och se hela kursutbudet.
Datum & priser hittar du här.

Ämnesområden

Att inrikta dig mot ett visst ämnesområde gör så att du får ordentlig kompetens inom ett visst fält. Detta kan vara ett bra alternativ för dig som vill göra en utlandstermin från ditt svenska universitet och måste läsa kurser inom ett visst område. Det kan också vara ett sätt att utforska ett specifikt ämne för dig som vill göra en fristående Study Abroad. När det kommer till ämnesområden att rikta in dig mot har du många alternativ att välja på: kommunikation, teknik, biologi, grafisk design, musik och juridik är bara ett fåtal exempel. Här kan du läsa mer om lite olika förslag:

Business
På UTS kan du läsa fristående kurser i business på både Bachelor- och Masternivå. Här kan du välja bland kurser i marknadsföring, ekonomi, finans, bokföring, evenemang, sport, turism eller management. Några exempel på kurser du kan välja bland inkluderar:

  • Sport Marketing and Media
  • Economics for Business
  • Tourism in a Global Context
  • Small Business Management &
    Accounting
  • Innovation and Entrepreneurship
  • Olympic Games and Sport Mega
    Events

Kursutbudet för Study Abroad & Exchange: Business kan du läsa här.

Communication
På UTS fakultet för Communication finns det många olika inriktningar du kan välja på. Om du är intresserad av att skriva så kanske Journalism, Public Communication eller Writing är något för dig. Om du är intresserad av samhälle och politik finns det Social and Political Sciences. För den med specifika intressen kanske Digital and Social Media, Music and Sound Design eller Sports Media är rätt val. 

Läs mer om kursutbudet från the School of Communication här.

Design, Architecture & Building
UTS anses vara bland de främsta i världen när det kommer till utbildningar i konst och design. Som Study Abroad- eller Exchange-student kan du välja bland kurser i arkitektur, arkitekturens historia, fotografi, produktdesign, mode & textilier, inredningsarkitektur eller visuell kommunikation. Om du vill läsa kurser i arkitektur men inte har några tidigare erfarenheter måste du först bli godkänd av fakulteten.

Här kan du se vilka kurser som erbjuds från the Faculty of Design, Architecture & Building.

Australian Language and Culture Studies Program, 1-2 terminer

The Australien Language and Culture Studies Program är ett program skräddarsytt för internationella studenter. Detta program passar dig som vill bli bättre på engelska, både i akademiska och sociala sammanhang. UTS har utformat det så att du ska få det bästa utav din vistelse i Australien och lära dig mer om dess natur, kultur och historia.

Varje termin läser man tre kurser som motsvarar heltidsstudier. På höstterminen läser man kurserna Australian Language Studies, Australian Media och Australians at Work. På vårterminen läser man Australian Conversations, Neighbourhoods and Stories och Natural Australia.

Observera att Australiens årstider är motsatta till i Sverige, då Australien ligger under ekvatorn.

Läs mer om programmet här.

Bachelor’s Degree – 3 år

UTS har över 200 program på kandidatnivå att välja bland, så chansen att hitta något som intresserar dig är stor. Här kan du hitta samtliga kandidatprogram. Välj en Bachelor’s degree inom bland annat:

UTS har detta och mycket mer. För varje program finns det för det mesta dessutom olika inriktningar att välja på. Datum & priser hittar du här.

Här är ytterligare några exempel på Bachelor program du kan läsa:

Bachelor of Design, Fashion and Textiles
Erövra modevärlden med en Bachelor of Design med inriktning Fashion and Textiles! Teorier varvas med praktiskt arbete så att du blir redo för arbetsmarknaden. Detta passar dig som vill läsa kurser som Experimental Fashion Making eller Fashion Illustration Fundamentals. Tredje året på UTS har du chansen att göra praktik på ett företag från mode- eller textilindustrin. 

Efter avslutad utbildning kan du bli designer på ett redan etablerat märke eller starta ditt eget, om du inte vill göra något annat inom modevärlden som textildesigner eller bli en trendspanande modejournalist.

Här kan du läsa mer om programmet.

Bachelor of Forensic Science, Crime Scene Investigation
Vill du vara först på brottsplatsen? När du läst en Bachelor of Forensic Science med inriktningen Crime Scene Investigation blir det din uppgift att hitta bevis som kan leda till att brott blir löst. Du innebär att du kan få leda utredningar, undersöka bevis från ett vetenskapligt perspektiv och att du blir kunnig i både forskning, kriminologi och juridik. Påbörja din resa som kriminaltekniker redan idag!

Här kan du läsa mer om programmet.

Bachelor of Communication, Digital and Social Media
Om du vill arbeta med sociala medier i framtiden så är det här rätt program för dig. Du läser grundläggande kurser i kommunikation som du sedan kompletterar med kurser som Digital Publishing for Apps, Digital Experience Design och Understanding Digital Audiences. Du får färdigheter i marknadsföring, user experience design och content creation.

Digitala och sociala medier används av de flesta branscher idag, vilket gör att du kan arbeta med detta på många olika företag och organisationer. Det går därför att anpassa ditt yrke efter dina passioner. Efter examen kan du blir allt från en Social Media Manager till UX Designer.

Här kan du läsa mer om programmet.

Master’s Degree – 1 till 2 år

På UTS finns det 210 olika kurser på masternivå du kan välja på.

Här kan du se samtliga masterutbildningar som finns på UTS.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan