Emma Wessman studerar ett certifikat inom Real Estate på UCLA Extension i Los Angeles. I denna intervju delar hon med sig av sina upplevelser hittills av skolan och staden.

Varför valde du att studera på UCLA Extension?
Jag valde UCLA Extension för att jag tycker det är värt pengarna och det har alltid vart en drömskola för mig. Om man ändå ska ut och plugga och betala för sin utbildning är det viktigt för mig att man får vad man betalar för. Därför kände jag direkt att jag måste plugga på UCLA Extension, det är en prestigefylld skola med en fin utbildning att ha med sig i bagaget.

Vad läser du för kurser? Har du någon favorit?
Jag läser just nu tre kurser vilket egentligt var mycket mindre än vad jag trodde, men väldigt skönt då man kan fokusera mer på det man gör. Dessa tre kurser har mycket innehåll så det är mer än vad det låter, men lägger man upp pluggtiden ordentligt så är det inte kämpigt utan kul. Jag läser Property Management, Real Estate Market Analysis och Engelska just nu. Real Estate Market Analysis är just nu favoriten.

Hur skulle du beskriva skolan?
VACKER! Det är mitt första ord, riktig college känsla och mycket internationella studenter eftersom att man går på UCLA Extension, men alla har samma campus. Men vi internationella har liksom egna klasser. Jag tycker det är en riktigt häftig känsla bara att strosa runt på campus.

Hur är Los Angeles som stad att bo i?
LA är underbart, rena drömmen! Det är alltid ett nytt äventyr på gång och jag är inte den som gillar att sitta still så det passar mig perfekt. När jag vill sitta still går jag upp på min rooftop med en kopp kaffe och solar med utsikt till Hollywoodskylten.

Hur bor du och hur gjorde du för att hitta boende? Bor du själv eller med andra?
Jag bor just nu I West Hollywood med gångavstånd till Walk of fame. Jag hittade boendet genom Facebookgruppen ”’Svenskar i LA” som ni för övrigt måste gå med i. Dem la ut att dem sökte en ny roomie och vips så var det jag. Jag bor med två andra svenska tjejer som är fantastiska, vi passar så bra ihop och har riktigt kul. Men jag hittade faktiskt ett boende först som jag inte slutade upp med. Tips är att alltid ta sig själv i första hand när man söker boende, för det är inte kul att stå där en dag utan.

Är det stor skillnad på att studera i USA jämfört med Sverige?
Jag har ju inte studerat på universitet i Sverige men kan tänka mig att ansvaret här är ännu mer eget. Man har till exempel online classes, helt utan ”träffar” som man ofta har i Sverige och jag har endast en lektion i veckan per klass. Så man får verkligen se till att lyssna under lektionerna och även plugga hemma.

Hur ser en vanlig skoldag ut för dig?
Eftersom jag endast har tre kurser just nu och har en online så går jag i skolan två dagar i veckan. Onsdag 18.30-21.30 och fredag 13-17. Detta skulle jag säga skiljer sig lite beroende på vilket program man läser i skolan och vilka kurser man tar. Men just såhär ser mitt schema ut. Så jag brukar kanske åka tidigare på onsdagar eftersom jag har kvällsklass och plugga i biblioteket innan.

Vad gör du på fritiden?
Vad gör jag inte.. Jag hikear, solar, badar, shoppar, är ute på partyn, äter god mat, ligger på beachen, strosar på Melrose, åker på bio eller roadtrips. Listan är oändlig. Som jag sa tidigare känns varje dag som ett äventyr. Liksom har jag ”inget” att göra en dag går jag upp tidigt till Runyon Canyon som är ca 5-10 min promenad från där jag bor och hikear, kollar den fina utsikten och får ett träningspass på köpet. Sedan lägger jag mig vid poolen och pluggar.

Vilka platser är absolut ett måste att besöka i närheten?
Tycker absolut man ska hikea! Jag rekommenderar Runyon Canyon, men en rolig hike är även Hollywoodskylten då det är riktigt kul att se och fota där. Man måste åka till Pink Wall och ta fina bilder, käka en fin middag på TAO eller bakiskäk på Shake Shack, gå på Walk of Fame, strosa i Santa Monica och shoppa i Beverly Center. Gillar man karuseller och roligheter som jag även gör ska man ta en tripp till Six Flags och Universal Studios.

Vad är ditt bästa minne hittills från din vistelse?
Oj svårt! Har gjort så mycket kul saker under denna korta tid, endast fyra veckor här faktiskt. Men jag måste nog säga när vi åkte ett gäng till Stubb Hubb Center för att kolla på när LA Galaxy och Zlatan spelade, det var en riktigt mäktig känsla och sån jäkla sammanhållning.

Hur kom det sig att du vände dig till Blueberry när du skulle studera utomlands?
Jag hade googlat och läst om folk som tidigare använt sig av Blueberry, tyckte det var väldigt bra att det var kostnadsfritt och fanns bra information att hitta.

Har du några tips till andra som är sugna på att studera utomlands?
KÖR! Det är det bästa valet jag gjort i mitt liv hittills. Man växer som människa, skapar vänner och kontakter för livet och får upptäcka världen.Vad har du för planer efter dina studier?
Svårt att säga just nu! Men man får ju ta en OPT efter vilket innebär att man får stanna kvar ett år för att jobba vilket skulle vara så coolt. Men vi får se vart det leder. Återkommer på den.
Kan även tillägga att jag åkte själv, känner egentligen ingen som bor här och pluggar sen innan, det var lite läskigt! Men man måste våga för att vinna.

Är du också intresserad av att studera Real Estate i USA?

Jennifer Lindholm

Previous Senior Area Manager