Vi har besökt Lorenzo de’ Medici i Florens

Visste du att Florens av många anses vara renässansen födelseplats? Staden har en lång historia av att vara ledande inom konst och kultur, vilket gör det till den perfekta platsen att studera just dessa ämnen. Många kända konstnärer hade sina säten i Florens, vill du följa deras fotspår? Då är Instituto Lorenzo de´ Medici (LdM) rätt val för dig! 

I hjärtat av Toscana ligger den otroligt vackra staden Florens som ser ut precis som man förväntar sig att en Italiensk stad ska se ut. Med vindlande gränder kantade av restauranger och butiker, vackra torg och sagolika katedraler känns det lite som att gå runt i ett museum. Här befinner sig jag och Josefin för att besöka skolan Lorenzo de’ Medici.

Vi börjar vår rundtur med Lara på en av skolans många lokaler då campus är utspridda i hela stadskärnan. Här finns ett gammalt kapell som används som aula och som LdM studenter själv varit med och restaurerat. Det blir uppenbart hur brett kursutbudet är när vi forsätter vår rundtur och besöker de olika lektionerna. I första klassrummen lär sig studenter om att förhandla businessavtal, i ett annat om designa smycken och i nästa skapar elever skulpturer. I en lektion om arkitektur jobbar en klass på ett riktigt projekt med shared living spaces som deras lärare jobbar på i verkligheten. Ibland är dock klassrummen tomma fast det är en lektion på schemat och då befinner sig klassen ute på fältet och utför uppgifter som att fotografera utomhus runt om i staden.

På varje lektion träffar vi engagerade lärare som gärna berättar vad deras studenter jobbar med. De är alla aktiva i yrkeslivet med relevant erfarenhet.  Vi träffar även många engagerade studenter som visar oss vad de jobbar på. Nästan alla studenter är internationella från hela världen, och även lärare kommer från olika delar av världen.

Det är svårt att tänka sig en mer inspirerande stad att studera i, och även de mer teoretiska lektionerna ges i lektionssalar med utsikt över vackra italienska torg.  Matlagningslektioner för både studenter och allmänheten finns i saluhallen med lokalproducerade matvaror till försäljning att tillhandahålla till matlagningen.

Vare sig du vill studera konst och design, eller business och kommunikation kan du hitta kurser på LdM som du gillar. Du kan välja mellan att studera ett certifikat inom ett specifikt ämnesområde eller fristående kurser och bland från det breda kursutbudet. Studerar du fristående kurser har du även möjlighet att lära dig italienska! Låter det som något för dig? Läs mer om LdM här eller kontakta oss här så berättar vi mer!

Karin Setterbrant

Area Manager