Studera i Sydkorea

Datum & Priser

Datum & priser för Hanyang University

Terminsdatum 2023

Study Abroad
Vårtermin: 3 mars – 21 juni
Hösttermin: 1 september – 20 december

Observera att orientation kan ske cirka 1 till 2 veckor innan kursstart.

Korean Language Course
Vårtermin: 6 mars – 12 maj
Sommartermin: 5 juni – 11 augusti
Hösttermin: 4 september – 15 november
Vintertermin: 4 december – 13 februari (2024)

Kursavgift 2023

Study Abroad
4 000 000 KRW (ca 31 700 SEK) per termin.

Ifall du studerar på ett universitet i Sverige som Hanyang har samarbete med så får du 10% rabatt på kursavgiften. Det gäller studenter från bland annat Linköpings universitet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.

Korean Language Course
1 780 000 KRW (ca 14 100 SEK) per termin.
Det tillkommer även en ansökningsavgift på 100 000 KRW (ca 800 SEK).

Betalning av kursavgifter

Study Abroad
Kursavgiften ska betalas inom två veckor från det att du fått ditt antagningsbesked för att Hanyang ska kunna utfärda ditt visumunderlag. Du kommer därför behöva lägga ut pengar för kursavgiften själv innan pengarna från CSN kommer. OBS! Söker du till två terminer så det två terminer som du betalar för i samband med att ansökan blir godkänd. Ifall du hellre delar upp betalningen så går det bra att först söka till en termin och sen lägga till ytterligare en termin när du är på plats i Sydkorea.

Korean Language Course
Hanyang behöver få in avgiften för hela din språkkurs innan du kan få ditt antagningsbesked och visumunderlag vilket innebär att du själv kommer behöva lägga ut pengar innan inbetalningen från CSN kommer.

Studiemedel

Study Abroad
Utbildningarna på Hanyang University är berättigade till studiemedel från CSN. Du får låna till både kursavgifter och levnadskostnader, Blueberry kan dock aldrig garantera att du blir beviljad studiemedel. Läs om CSN och hur mycket studiemedel du kan få här.

Korean Language Course
För att få CSN för språkstudier behöver du läsa minst 13 veckor vilket innebär två terminer på Hanyang. Läs mer om CSN för språkstudier här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Sofia Eriksson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan