När man funderar på att studera utomlands, vad är det egentligen som lockar en till just en viss stad? Hur kommer det sig att vissa vill ha sandstrand och andra vill ha höga berg? Blueberry har varit i branschen i många år och kan inte ge ett annat svar än att alla har olika drömmar och mål och att det är det som avgör vart man vill åka. På kontoret har vi dock alltid resfeber och alla universitet och städer är ställen som vi vill åka till och uppleva ordentligt! Just nu känner vi att med långa mörka dagar i Stockholm vill vi gärna till solen och värmen i Kalifornien! 

Studera utomlands i USA, studera i Kalifornien, CSU Long Beach, California State University Long Beach

9 km sandstrand

Long Beach, bara namnet betyder ju en lång strand och det är precis det som finns i kuststaden Long Beach. Staden har en 9 km lång strand som erbjuder surfing i världsklass, eller vågor i världsklass för oss som inte kan ställa oss upp på brädan ännu. När du är i Long Beach har du flera av Los Angeles finaste stränder i närheten, med Huntington och Newport Beach i söder och Redondo och Venice Beach i norr. Om det skulle vara så att man vill ta en tur till en annan strand en dag.

Plugga på CSU Long Beach på blueberry.nu

CSU Long Beach

Självklart finns det mer än bara surfing i Long Beach, då staden är hem till ett av Kaliforniens största universitet, California State University Long Beach. Universitetet är ett av de absolut mest omtyckta i Kalifornien. Utöver att vara ett fantastiskt universitet kallas det även för “The Beach”  och institutionerna skryter med 345 soldagar om året. När månaderna är kalla och grå i Sverige känns det som en dröm!

Studera utomlands i USA, studera i Kalifornien, CSU Long Beach, California State University Long Beach, pool party,

Studentstad

California State University Long Beach är ett mycket populärt universitet som lockar många studenter till staden. Med cirka 37 000 studenter från 100 olika länder, skapas en dynamisk och livlig atmosfär. Dessutom betyder många studenter att det finns lika mycket om inte mer att göra på fritiden.

Studera utomlands i USA, studera i Kalifornien, CSU Long Beach, California State University Long Beach, gym

Träning och aktiviteter

Skillnaden på träning och aktiviteter är anledningen och tanken bakom det man gör. Är din tanke att du ska träna och bli fit är det träning att ta trapporna istället för hissen. Är din tanke däremot att ha kul och bonda med nya kompisar, då blir en timmas beachvolleyboll bara en kul lördagsförmiddag. I Long Beach finns allt för dig oavsett vad din tanke är, det finns flera pooler, beachvolleybollplaner, fina tennisbanor samt en stor träningsanläggning för studenter på campus. Ja, utöver den 9 km långa stranden då!

Studier på Long Beach

På California State University Long Beach kan du som internationell student studera allt från 1 termin till 4 år. Svenska studenter har möjlighet att välja mellan mängder av olika kurser och utbildningar på både Undergraduate (kandidatnivå) och Postgraduate (master) nivå. På bilden ovan syns Blueberrystudenten Filippa och hennes vän. Läs vår intervju med Filippa här!

Studera utomlands i USA, studera i Kalifornien, CSU Long Beach, California State University Long Beach

Boende på stranden eller bland kullarna

Oavsett vilken stad man åker till så är oftast boende något man funderar mycket över. Var vill man bo, var har man råd att bo, hur mycket kan man lägga på hyra, har man några kontakter? Frågorna är ofta många och svaren likaså. CSU Long Beach har möjlighet att erbjuda sina internationella studenter boende på eller utanför campus. Det gör att du kan få bo med äkta amerikanare eller med andra internationella studenter från andra länder och på så vis har du verkligen chansen att få nya vänner och större insyn i olika kulturer.

 

Ja, en flygbiljett till LAX och en resa till Long Beach är något som står på min To-Do List! Börja din resa mot studier på CSU Long Beach här!
Vi kanske ses på stranden i sommar!

Johanna Geidebäck

Previous Digital Media Coordinator