Ansökan till Geneva Business School

Kom igång med din ansökan till Geneva Business School

Vad kul att du vill söka till Geneva Business School!  På denna ledande handelshögskola utbildas framtidens affärsledare och du kan välja att studera på campuset i Barcelona, Madrid eller Geneve. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till sabina@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska och svenska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

Eventuella YH-betyg (Top Up – Degree)

För dig som har studerat en YH-utbildning och ansöker om att göra en Top Up ber vi dig skicka in dina YH-betyg samt kursbeskrivningar på svenska och engelska på skolans officiella papper.

Eventuella universitetsbetyg

Om du studerar eller har tidigare studerat vid universitet, vänligen skicka in betyg och eventuellt diplom från dessa utbildningar på svenska och engelska på skolans officiella papper. Kontakta ditt universitet och efterfråga betygen på engelska om du inte har dem.

Referenser

Du behöver också tillfråga en referens, gärna från en tidigare lärare eller arbetsgivare. Referens från en familjemedlem, vän eller partner accepteras ej. Detta behöver vara en skriftlig rekommendation och med kontaktuppgifter, samt signerat för hand av din referens. Det är även viktigt att det är på officiellt brevpapper, t.ex. med företagets eller skolans officiella logga på. Exempel på hur en referens kan se ut.

Business Case Study

Du behöver skriva en så kallad Business Case Study – eller en fallstudie. Det ska vara en relativt kort text på ca 500 ord där du analyserar en video och en artikel som du kommer få i samband med ansökan. Läs instruktionerna för business case study här.

CV (endast för Master ansökande) 

Detta ska vara skrivet på engelska och visa på relevant arbetslivserfarenhet.

Engelska test – TOEFL, IELTS eller Duolingo (endast för Master ansökande)

För dig som ansöker till en Master vid GBS, har skolan som antagningskrav att man behöver ha gjort ett internationellt igenkänt engelska språktest så som TOEFL, IELTS eller Duolingo. Som resultat behöver du ha minst 74 poäng för TOEFL, 6,5 poäng för IELTS eller 105 poäng för Duolingo.

För att göra testet behöver man boka en plats i förväg. Vi rekommenderar att du bokar en tid för att skriva testet så snart som möjligt, då platserna ofta bokas upp långt i förväg. Bokning av testet gör du direkt via respektive test utförares hemsida.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När vi fått in alla dokument registrerar vi din ansökan vid Geneva Business School. GBS kommer därefter att kontakta dig för en videointervju mellan dig och en representant från GBS. Efter att ansökan är inskickad dröjer det vanligtvis cirka 2-4 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked. OBS: Notera att det tillkommer en administrationsavgift på 1900 EUR (ca 19 900 SEK) som du blir ombedd att betala för att acceptera din plats i samband med att du blir antagen. Detta är en engångskostnad som man inte får CSN för. 

Vi kommer även hjälpa dig ansöka om studiemedel från CSN längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och GBS så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du inspiration från våra tidigare studenter på Geneva Business School under Studentberättelser GBS. Vi har också länkat till viktig information om hur studier i Spanien och Schweiz fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på sabina@blueberry.nu eller 08- 509 106 09 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer
Utlandsstudier i Schweiz, ansök via Blueberry.nu

Guide för studier i Spanien

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
Utlandsstudier i Schweiz, ansök via Blueberry.nu