Studera i Kroatien

Studera i Kroatien

Studera till läkare i Kroatien

I sydeuropa ligger härliga Kroatien. Landet är känt för sitt kristallklara vatten, sina vackra hus och byggnader och mångfald av olika kulturer – då landet ligger precis mellan öst och väst Europa. Kroatiens kust är ett otroligt populärt resmål med sitt medelhavsklimat och sina vackra stränder. Huvudstaden Zagreb som ligger i norra landet och beskrivs ofta som en gammal stad med en ung anda.

Upptäck Kroatiens kust

Kroatien kallas för “de tusen öarnas land”. Längs kusten och det adriatiska havet finns öar i mängder och här finns något som passar alla önskemål. Hvar är en av Kroatiens mest populära öar och även en av de största. Hit reser många unga och studenter. Den som gillar fest, segling, kristallklart vatten och vill ha en solsäker vistelse kommer att stormtrivas i Hvar. Utelivet är omåttligt populärt och här spelar ofta världskända DJs på klubbarna.

Kuststaden Split är ett fantastiskt resmål, även över en weekend. Här får du uppleva både stadspuls och strandliv. Strosa runt i hamnen, njut av god mat med influenser från grannlandet Italien och självklart sol och bad på paradisstränder. Split bjuder även på bra och prisvärd shopping, samt ett pulserande nattliv! Med Split som utgångspunkt tar du dig smidigt vidare till flera av Kroatiens mest populära öar.

Lev gott som student

Du som är student lever gott i Kroatien. Med undantag från de mest populära turistområdena ligger priser på mat, transport och nöjen i en betydligt lägre klass än i Sverige. Att äta på restaurang behöver inte vara dyrt och du kan testa på allt det goda som Kroatien har ett erbjuda i matväg.

Även på en studentbudget har du möjlighet att upptäcka fler delar av landet och kan transportera dig enkelt och prisvärt med tåg, buss eller taxi. Nöjen och fritidsaktiviteter finns det gott om. Segling, museum, marknader, fotbollsmatcher, barhäng, sol och bad, shopping, hiking och mysiga caféer är bara ett axplock av allt som du får ta del av på din fritid i Kroatien!

Vackra vyer i Dubrovnik

En av Kroatiens mest välkända städer är Dubrovnik. Har du inte varit här har du möjligtvis sett staden ändå genom TV-rutan. Här spelas nämligen stora delar av den världskända serien Game of Thrones in och staden föreställer Kings Landing.

Staden är en av medelhavets vackraste och har varit med på Unescos lista över världsarv i över 40 år. Här kan du skåda medeltida byggnader, charmiga hus och otroliga utsikter. Ringmuren omsluter den gamla delen av staden och härifrån har du utsikt över det adriatiska havet. Ett måste är att strosa runt på den medeltida gågatan Stradun, kantad av mysiga barer och caféer och unika sevärdheter som klocktorn och kyrkor. Får du inte nog av utsikten finns en linbana som tar dig upp för berget Srd!

Studera Medicin med Blueberry i Kroatien

Med hjälp av Blueberry kan du studera i Zagreb på The University of Zagreb School of Medicine, Kroatiens största och äldsta universitet!

Studieorter

Bra att veta om Kroatien

Språk

Kroatiska

Valuta

Kroatiska Kuna (HRK). Läs mer om valutan hos Forex.

Eluttag

220 Volt, adapter behövs ej.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Kroatien. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Kroatien? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Kroatien.

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Kroatien.

College & Universitet

Studera i Kroatien - Blueberrys utbud av skolor