risplanteringar, kullar, Vietnam, studera utomlands, grönska

Studera i Vietnam

Studera utomlands i Vietnam

Vietnam i Sydostasien är granne till både Laos, Kambodja och Kina åt nordväst och väst och Sydkinesiska havet på östsidan. I norr har du fantastisk natur och en blandning mellan både kullar, berg och stränder. Medan i söder har du landets ekonomiska centrum Ho Chi Minh City och massvis med buddistiska tempel.

Storstäderna Hanoi och Ho Chi Minh

Att bo i Vietnam kommer ge dig chansen att utforska ett unikt, historiskt och exotiskt land som i och med tekniken och Internets framsteg tar snabba steg i sin egen utveckling. Huvudstaden i Vietnam är Hanoi i norr medan landets största stad är Ho Chi Minh City i söder, båda dessa städer ligger till grund för hela landets framtid. I och med att Vietnam gör sånna framsteg har Internet blivit en viktig del av allas vardag, en av anledningarna till att wifi finns överallt och Vietnam är rankad på top 20 av länder med mest internetanvändning. För dig som brinner för att utveckla dig själv och vill testa dina vingar är Vietnam den perfekta destinationen för dig. Med en nationell ekonomi som växer finns det arbeten och möjligheter att utveckla sina drömmar.

Ta seden dit du kommer

Vietnameser beskriver själva landet som dramatiskt samt fullt med historia och kultur. Ta chansen att besöka den gamla staden Hoi An, historiska ruiner från Cham Dynastin, underbara stränder i centrala Vietnam och fantastiska Buddistiska och Hinduistiska tempel och ”pagodas”. Vietnam har allt, inte minst i köket som har influenser från Kina, Thailand, Indien och Frankrike. Du kommer stöta på goda dofter och fantastiska smaker så var inte rädd för att prova på något av alla gatukök, här väntar ofta fantastiska matupplevelser!

Likt alla länder har vi alla olika seder och kulturer som vi undermedvetet följer. I Vietnam bör du undvika att via ilska eller frustrationer öppet även andra känslor visas inte offentligt. Du bör inte heller peka med fingrarna utan använd hela handen, använd båda händerna eller höger hand när du ger eller tar emot något från någon. När du äter mat bör du även undvika att lämna ätpinnarna i skålen, lägg dem bredvid.

Studieorter

Bra att veta om Vietnam

Valuta

Vietnamesiska Dong (VND), Vietnams valuta är skyddad vilket gör att man först kan växla pengar i landet men ett tips är att ta med sig lite Amerikanska dollar som man kan växla vid ankomst. Läs mer om valuta till Vietnam hos Forex.

Eluttag

127/220 Volt, adapter behövs.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Vietnam. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Vietnam? Vi hänvisar till UDs reseinformation för Vietnam.

Studentvisum till Vietnam

Om du ska studera på college eller universitet i Vietnam behöver du söka studentvisum i god tid före studierna.

Vi skickar dig mer information om hur du går tillväga för att söka studentvisum när du är antagen på en utbildning i Vietnam. Då visumprocessen kan vara ganska lång är det bra om du ansöker i god tid.

College & Universitet

Studera i Vietnam - Blueberrys utbud av skolor