Strand i Danmark

Studera i Danmark

Studera i Danmark

Danmark är ett mångsidigt land som har mycket att erbjuda, allt från vackra landskap och förtjusande natur, stort utbud av maffiga restauranger och mysiga caféer, till hänförande design och arkitektur. Det finns många öar som tillhör landet och flera härliga stränder längs kusten. Den imponerande framgångssagan inom design började på 1950-talet där Hans Wegner och Arne Jacobsen är stora designernamn som lämnat avrtyck. Visste du dessutom att Danmark anses vara ett av världens lyckligaste länder? Landet har en hög livskvalitet och social trygghet, vilket lockar människor från alla delar av världen att komma hit.

Traditionella danska rätter

Om du någon gång varit i Danmark har du säkerligen inte missat att smaka på en av Danmarks traditionella rätter smörrebröd. Grunda med ett grovt fullkornsbröd och toppad med krispigt salladsblad och andra pålägg som kan varieras oändligt, så har du dig en gedigen dansk rätt. För att fullborda upplevelsen kan du avsluta med en bit kransekage, en traditionell kaka som liknar ett torn uppbyggt av i flera ringar av lager med kaka.

Studera med Blueberry i Danmark

Genom Blueberry kan du studera på Niels Brock Copenhagen i hjärtat av Köpenhamn. Här kan du läsa till en 3-årig kandidatexamen, men även läsa vidare en utbildning på ett år och få en kandidatexamen från din svenska YH-utbildning. Här kan du läsa mer om vad du kan studera på Niels Brock.

 

Studieorter

Bra att veta om Danmark

Valuta

Dansk krona (DKK). Läs mer om valuta till Danmark hos Forex.

Eluttag

230 Volt, adapter behövs inte.

Vaccination

Läs vaccinationsguidens råd för resor till Danmark. Kontakta en vaccinationscentral om du är osäker.

UD:s reseinformation

Vad bör man tänka på när man vill jobba eller studera i Danmark? Vi hänvisar till UD:s reseinformation för Danmark.

Visum

Som EU-medborgare behöver du inget visum för att studera eller arbeta i Danmark.

College & Universitet

Studera i Danmark - Blueberrys utbud av skolor