Plugga i Japan på Temple University på blueberry.nu

Ansökan till

KAI

Kom igång med din ansökan till KAI

Vad kul att du vill söka till KAI i Tokyo!  Det här kommer bli en upplevelse du aldrig glömmer. Du kommer ta chansen att lära dig japanska språket tillsammans med andra internationella studenter, skapa vänner för livet samtidigt som du får chansen att bo och studera i världens största stad! Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till isabella@blueberry.nu

Kopia av pass

Scanna eller ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vi behöver få in dina gymnasiebetyg på engelska och svenska. Observera att det måste vara en officiell betygskopia från ditt gymnasium – betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi möjlighet att översätta betygen mot en kostnad på 500 kr.

Eventuella universitetsbetyg

Vänligen skicka in dessa på svenska och engelska på skolans officiella papper. Går att ladda ner från skolans onlineportal/Ladok.

CSN intyg om studiefinansiering för språkkurs

Vänligen fyll i följande blankett 5509 och e-posta in till CSN. Det är endast ”Personal Particulars” du behöver fylla i, resten av informationen fyller Kudan i. När du får tillbaka intyget på svenska och engelska, mailar du den engelska kopian till mig och behåller originalen själv.

Ansökningsformulär

Vänligen fyll i ansökningsformuläret som du kan ladda ned här og et formulär med personlig info som du kan ladda ned här. Viktigt att du läser igenom formuläret ordentligt och fyller i korrekt information angående ditt kursval på Kudan och annat. Du behöver också bifoga ett foto på dig själv med ansökningsformuläret. Måtten ska vara 4×3 cm och vara taget mot en vit bakgrund.

Visumansökan

Beroende på hur länge du väljer att studera så kan du komma att behöva ansöka om ett studentvisum till Japan. I så fall behöver du skicka in din ansökan tidigare än om du läser en kortare kurs där du inte behöver studentvisum. Du kommer då behöva betala en avgift för visumet i samband med att du blir accepterad till Kudan Institute. Visumavgiften ligger på JPY30 000 (ca 2100 kr).

För kurser kortare på upp till 6 månader behöver du inget studentvisum. Du har då två alternativ – antingen resa in till Japan som turist eller ansöka om ett Working Holiday visum. Reser du in till Japan som turist så behöver du inte ansöka om ett visum, utan kan vistas i upp till 90 dagar i Japan utan ett visum. Om språkkursen på Kudan är längre än 90 dagar så behöver du se till att resa ut ur Japan i slutet på de första 90 dagarna (exempelvis till Sydkorea eller Taiwan) och resa in igen för att kunna få en ny stämpel i ditt pass och få vistas i Japan i ytterligare 90 dagar.

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

Vad händer sen?

När din ansökan har blivit inskickad till skolan så dröjer det cirka 1-2 veckor innan vi och KAI återkommer till dig med ett antagningsbesked. För att gå vidare behöver du ansöka om studiemedel från CSN samt betala eventuell visumavgift på JPY30 000 (ca 2 100 SEK) om du ansöker om studentvisum. 

Vi hjälper dig att ansöka om studiemedel från CSN. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och KAI så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du viktig information om hur det fungerar med CSN och tips på hur man får ekonomin att gå ihop då du studerar utomlands. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på isabella@blueberry.nu eller 08-408 884 86 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

 

Tips och råd kring studier i Japan

Läs mer
ramen-restaurang-tokyo-japan

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer
studera-i-tokyo-japan

Så funkar CSN utomlands

Läs mer
Studera i Tokyo i Japan på blueberry.nu

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer
Studera i Japan på Temple University på blueberry.nu