Ansökan till

Lane Community College

Kom igång med din ansökan till Lane Community College

Vad kul att du vill söka till Lane CC!  Här kommer du studera i staden Eugene – en riktig studentstad där studenten är i centrum. För dig som tycker om utomhus aktiviteter kommer du älska det! Eugene är omgivet av fantastisk natur – berg, floder, sjöar, hav och skogar. Vi kommer hjälpa dig genom hela ansökningsprocessen och första steget blir att du skickar in nedanstående dokument till isabella@blueberry.nu

Kopia av pass

Ta en bild på ditt pass (sidan med din bild och all personlig information). Observera att passet måste vara giltigt.

Gymnasiebetyg

Vänligen skicka in betyget på engelska. Observera att det måste vara en officiell kopia från ditt gymnasium, betyg från antagning.se går tyvärr inte att använda. Kolla först om ditt gymnasium kan ordna en översättning, annars har vi en översättare som gör det för 500 kr. Vill du att vi översätter dina betyg skickar du endast kopian på svenska samt betalar via Swish eller banköverföring:

Bankgiro
5458-0428

Swish
1230898544

CSN intyg om studiefinansiering

Vänligen fyll i följande blankett 5514 och posta till CSN. När du får tillbaka intyget på svenska och engelska, mailar du den engelska kopian till mig och behåller originalen själv.

Ansökan via skolans ansökningsportal

När du har skickat in dokumenten till oss så är nästa steg att registrera din ansökan via Lane CCs ansökningsportal. Du hittar den här.
I samband med att du skickar in din ansökan så tillkommer en ansökningsavgift på USD50. Notera att ansökningsavgiften inte är återbetalningsbar. 

Övrig information

Är det något annat som vi borde veta? Exempel på saker som du bör informera oss om:

  • Funktionsnedsättning som kan påverka dina studier.
  • Koppling till landet du ska studera i, till exempel familj som bor där eller om du har visum, uppehållstillstånd eller medborgarskap.
  • Anmärkningar i belastningsregistret.
  • Om du någon gång har blivit nekat eller fått ett visum indraget.
Inget av ovanstående behöver påverka din ansökan, utan vi på Blueberry och skolorna vi jobbar med är måna om att vara inkluderande och erbjuda stöd. Det är dock viktigt för oss att ta del av denna information för att vi ska kunna hjälpa dig och hantera din ansökan på rätt sätt.

 

Vad händer sen?

Efter att ansökan är registrerad dröjer det cirka 1-2 veckor innan vi återkommer till dig med ett besked.  Vi kommer därefter hjälpa dig ansöka om lån och bidrag från CSN samt studentvisum till USA längre fram i processen. Det är viktigt att du läser igenom alla mail som kommer både från oss och Lane CC så att du inte missar viktig information. Vi på Blueberry hjälper dig kostnadsfritt genom hela processen!

Här nedan hittar du även viktig information om hur studier i USA fungerar, CSN och försäkring. Du är alltid välkommen att höra av dig till mig på isabella@blueberry.nu eller 08-408 884 86 om du har frågor eller funderingar!

Blueberrys ansökningsprocess steg för steg

Så funkar CSN utomlands

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Läs mer

Stipendium för utlandsstudier

Läs mer

Studera i USA

Läs mer