studera utomlands i england, leicester, DMU, de montfort university, study abroad, university,

Studera i Leicester

Studera utomlands i Leicester

Leicester ligger bara en timme med tåg norr om London, i den gröna regionen kallad The Midlands i EnglandDet bor ca 330 000 människor i Leicester varav ca 40 000 är universitetsstudenter så det är en riktigt härlig studentstad. Det är en trevlig stad full med shopping, restauranger, barer och här erbjuds även en hel del kulturella event i form av konserter, teatrar och dansföreställningar.

En hel del företag har också etablerat sig här för att kunna vara nära den nya teknologin universiteten i staden erbjuder och de har således många projekt tillsammans inom allt från produktutveckling till marknads- och försäljningsplaner. Något som gör det enkelt för studenter i staden att hitta praktikplatser.

Leicester har en mycket rik historia. Tex så hittades Kung Richard III under en parkering 2012. Det brukade tydligen vara en gammal kyrkogård där han hade begravts efter att han omkom i det avgörande slaget i Rosornas Krig, närmare sagt slaget vid Bosworth Field år 1485 som markerade slutet av Kungahuset York och början på Kungahuset Tudors regeringstid

Även namnet på ett av de största universiteteten i Leicester, De Montfort har en historisk anknytning. Det var en fransk-engelsk adelsman vid namn Simon de Montfort som kom till Leicester på 1200-talet och blev Earl of Leciester via giftemål. Han är en mycket viktig tidig politisk figur då han plötsligt tog makten om England från King Henry III och upprättade de två första parlamenten. Därför är han kallad föregångaren till den moderna parlamentariska demokratin.

Blueberry kan hjälpa dig att få en eftertraktad plats på en av De Montfort University’s utbildningar.

De erbjuder över 400 program på kandidatnivå (Undergraduate level) och Masternivå (Postgraduate level). De erbjuder även en del Study Abroad kurser på ett halvår eller ett år. DMU är mycket kända för Fashion, Business, International Relations, Psychology och Teknologi.

College & Universitet

Studera i Leicester - Blueberrys utbud av skolor