Studera i Zagreb

Studera i Zagreb

Studera utomlands i Zagreb

I norra Kroatien ligger Zagreb, landets huvudstad med runt 800 000 invånare. Staden beskrivs som en gammal stad med en ung och lekfull anda. I Zagreb lever du gott som student med ett stort nöjesutbud och mycket vackra platser att utforska!

Zagreb är promenadvänligt och i de gamla stadsdelarna är många gator helt fria från bilar och trafik. Här strosar du runt bland grönskande parker och vackra byggnader. Vill man ta sig lite längre går det spårvagnar i hela 16 olika linjer. Hjärtat av staden är mysiga Ban Jelacic torg med byggnader från olika historiska tider. Andra imponerande sevärdheter är Zagrebs katedral som är den största romersk-katolska kyrkan i landet, och Sankt Markus kyrka som är känd för sitt vackra röda och blå taktegel som visar Zagrebs stadsvapen.

I staden ligger landets största och äldsta universitet, University of Zagreb. Här samlas studenter från hela landet och skolan är också mycket populär hos internationella studenter! Här pluggar du tillsammans med studenter från bland annat USA, Kanada, Israel, Kroatien, Sverige och Norge.

Zagreb sägs vara den stad i Europa med flest uteserveringar per capita. På den välkända gatan Tkalciceva kan du välja och vraka bland caféer, restauranger och barer. Gatan är levande i princip dygnet runt och här kan du ta din morgonkaffe, en eftermiddagsöl i solen eller äta en god middag till kvällen! Här finns också mycket charmiga hus att kika på och trevliga små butiker.

Utbudet på shopping är mycket bra och längs den 6 km långa huvudgatan Ilica finns både välkända och exklusiva butiker och ställen där du kan hitta unika fynd till ett billigt pris! I staden finns flera matmarknader och den allra största heter Dolac. Trots att det finns stora matbutiker i staden kommer många hit till marknaden för att handla råvaror som ost, färsk frukt och fisk.

College & Universitet

Studera i Zagreb - Blueberrys utbud av skolor