Boende

Boende på Hawaii Pacific University

Downtown Honolulu

Det här campusområdet är HPU:s huvudcampus och är placerat mitt i Honolulus finanskvarter. Downtown Honolulu är framförallt en plats för studenter som vill inrikta sig på ämnen som ekonomi, humaniora och samhällsvetenskap. Mitt i Honolulu finner du The Waterfront Lofts. Boendet är beläget precis vid vattnet och gränsar till den ikoniska byggnaden Aloha Tower. Studentbostäderna öppnade hösten 2015 på andra våningen i Aloha Tower. Här kan du antingen bo på ett loft med plats för en, två eller tre personer, alternativt en studio med rum för två personer. Loften har ett vardagsrum, en kokvrå och ett badrum och studiorna har badrum och ett minikylskåp. Varje sovrum rymmer enkla möbler som två enkelsängar, skrivbord, skrivbordsstol och garderob. Det är många studenter som väljer att bo på Waterfront Loft på grund av tillgången till många bekvämligheter, olika aktiviteter samt nära till Honolulus kollektivtrafik.

Hawaii Loa Campus Residence Halls

Vill du istället bo i en bildskön natur med bergskedjan Ko’lau omkring dig? Då välkomnar vi dig till Kaneohe och Loa Campus Residence Halls – 13 kilometer utanför Honolulus stadskärna. Det här campusområdet är centrum för blivande sjuksköterskor och för studenter som är mer inriktade på de naturvetenskapliga ämnena. Utöver Downtown Honolulu är Loa Campus det andra campusområdet som erbjuder studentboende. Boendet är i form av sovsalar med plats för 30 studenter i varje sal med en handledare i varje rum. Alla rum rymmer antingen två alternativt tre personer. Centrumet inrymmer bland annat en teater, ett konstgalleri och ett bibliotek med tillgång till elektroniska böcker, databaser, grupprum, datorer och trådlöst internet.

The Oceanic Institute

Universitetets tredje campus erbjuder inte något boende. Däremot inrymmer området ett forskningscentrum som specialiserar sig på bland annat bioteknologi, marinbiologi och det marina vattenbruket. Om du exempelvis läser på Loa Campus har du möjlighet att besöka forskningscentrumet.

Living off-campus

Om du inte vill bo på något av skolans campus går det minst lika bra att finna ett boende på egen hand. Beroende på ålder, livssituation och livserfarenhet är det många studenter som väljer det alternativet. Varför inte bo i Waikiki – ett område i Honolulu, känt för sin berömda strand och surfing?

Läs mer om boende som internationell student här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan