Berg och hav, Hawaii

Utbildningar

Utbildningar på Hawaii Pacific University

I samarbete med Hawaii Pacific University erbjuder Blueberry studenter möjligheten att studera en hel Bachelor’s degree eller Master’s degree. Vill du vara borta en kortare tid och testa på det amerikanska universitetslivet har du även chans att studera en eller två terminer Study Abroad vilket innebär att du läser fristående kurser.

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som studerar på universitet

Du som redan studerar på universitet i Sverige kan tillgodoräkna dig kurser i din svenska examen. En termins heltidsstudier på Hawaii Pacific University innebär att du läser 15 credits eller units vilket motsvarar cirka 5 kurser och 30 svenska högskolepoäng, minsta krav på antal credits för en termin är 12. Du söker kurserna i samband med ansökan och får veta i förväg vilka du blir antagen till. Universitetet har utbildningar och kurser inom ämnesområden som Arts, Humanities, Languages, Communication, History, Political Science, Psychology, Education, International Business, Management, Marketing, Economics, Finance, Info Systems, Public Health, Sociology, Biology, Chemistry, Computer science, Engineering, Environmental studies, Marine science, Math och Physics. Stäm alltid av dina kursval med din studievägledare i Sverige för att få kurserna godkända innan du åker.

Läs om kurser på undergraduate-nivå som erbjuds på Hawaii Pacific University här.
Läs om kurser på graduate-nivå som erbjuds på Hawaii Pacific University här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Study Abroad – 1 till 2 terminer för dig som inte studerar på universitet

Du behöver inte vara inskriven på ett universitet i Sverige för att kunna läsa Study Abroad på Hawaii Pacific University utan det går bra att åka direkt efter gymnasiet. En termins heltidsstudier på Hawaii Pacific University innebär att du läser 15 credits eller units vilket motsvarar cirka 5 kurser och 30 svenska högskolepoäng, minsta krav på antal credits för en termin är 12. Du kommer däremot behöva söka 8-9 kurser för att universitetet ska kunna se dina andra val om det skulle vara så att dina förstaval redan är fulla. Universitetet har utbildningar och kurser inom ämnesområden som Biochemistry, Business, Communication Studies, Environmental Science, Hospitality and Tourism Management, Marine Biology, Oceanography och Psychology.

Läs om kurser på undergraduate-nivå som erbjuds på Hawaii Pacific University här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Bachelor’s degree – 4 år

Om du vill läsa en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan HPU:s Bachelor degrees vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. Hawaii Pacific University erbjuder över 30 olika kandidatutbildningar, bland annat:

Läs mer om vilka program som erbjuds på Hawaii Pacific University här.
Datum och priser för Bachelor’s degree hittar du här.

Transfer från community college i Kalifornien till HPU

Du som redan studerar eller har studerat på ett community college i Kalifornien (exempelvis Santa Monica College eller Santa Barbara City College) har möjlighet att ta del av Cal Match Commitment Scholarship. När du gör en transfer och fortsätter studierna på HPU får du studera till reducerat pris för att göra klart din Bachelor’s degree. Kursavgiften ligger då på 12 570 USD per år vilket är billigare än de flesta andra universitet i USA. Kontakta oss om du är intresserad av detta!

Master’s degree – 1 till 2 år

Oavsett om du har läst ett kandidatprogram i Sverige eller på HPU har du möjlighet att förlänga din vistelse i Hawaii genom att studera ett Masterprogram. Med en Master’s degree fördjupar du dina kunskaper och får en internationellt erkänd examen som fungerar vart du än vill jobba i världen. Läs en Master’s degree på HPU inom bland annat följande områden:

Läs mer om vilka program som erbjuds på Hawaii Pacific University här.
Du kan även kolla på HPU:s Online Course Search här.
Datum och priser för Master’s degree hittar du här.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan