Studera i San Diego

Boende

Boende på San Diego State University

San Diego State University erbjuder många olika boendealternativ på och i närheten av skolans campus. Du kan antingen bo i SDSUs egna studentresidens – Fraternity Row eller StateSide, i delad lägenhet med andra studenter utanför campus eller i värdfamilj.

Delad lägenhet på campus

Det finns två alternativ på studentboende – Fraternity Row and StateSide Apartments. Du bor då i delad lägenhet på eller nära campus och delar kök och badrum med andra studenter. Lägenheterna är delvis möblerade men du står själv för sängkläder (inklusive kudde och filt), mat och köksutrustning. De som bor i lägenheterna har tillgång till ett nöjescentrum med TV, BBQ område, biljardbord, bubbelpool etc. Vatten el, gas och internet ingår (såvida man inte förbrukar väldigt mycket).

Studentlägenheterna finns i olika storlekar och planlösningar eller ”Floor Plans”. Du kan välja bland två-, tre, eller fyrarumslägenheter med eget sovrum, och delat kök, badrum och vardagsrum. Priset är från cirka 1200 USD (ca 12 400 SEK) och uppåt per månad beroende på vilken ”Floor Plan” du väljer att bo i. För att säkra ett rum betalar du först en deposition och därefter betalas hyran i en klumpsumma för hela terminen innan/i samband med inflyttning.

Observera att lägenheterna är mycket populära så du bör om möjligt boka ett halvår i förväg för att ha en chans att få bo här. Du ansöker inte direkt via hemsidan utan när du har blivit antagen till SDSU kommer du få tillgång till ett intresseformulär att fylla i om du är intresserad av att hyra via ett av de här boendena.

Boende utanför campus

Det finns också goda möjligheter att bo på privata residens eller hyra lägenheter på egen hand utanför skolans campus. Om du väljer att hitta eget boende utanför campus så sköter du hela processen att hitta boende själv.

Läs mer om tips för att hitta boende utanför campus här. Du hittar även bra tips och råd på vilka områden som är attraktiva att bo i San Diego. Om du klickar dig vidare till ”Start your search” så får du fram en lista på en mängd olika boenden som SDSU rekommenderar och kontaktuppgifter till respektive boende.  Ytterligare alternativ på boende utanför campus hittar du här.

Andra tillvägagångssätt är att gå med i Facebook grupper och ta del av lägenhetsannonser som läggs upp där. Nedan hittar ni länkar till två grupper där det annonseras ut boende i San Diego.
SDSU Housing Group
International Student SDSU Housing 

OBS! Läs igenom hyreskontrakt noggrant innan du skriver på. Hyreskontrakten binder dig vanligtvis att betala för ett bestämt antal månader även om du skulle flytta därifrån tidigare. Varken Blueberry eller ALI/SDSU kan ta ansvar för boende och kontrakt du förbinder dig vid utanför campus.

Bo i värdfamilj

Är du intresserad av att få en riktigt ”lokal” upplevelse och bo i en amerikansk värdfamilj så samarbetar SDSU med en rad olika externa boende alternativ för värdfamilj. Du hittar med information och går vidare genom att klicka här. 

Ställ en fråga / Ansök här!

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan