Boende

Boende på San Diego State University

San Diego State University erbjuder många olika boendealternativ på och i närheten av campus. Du kan antingen bo på i studentboende på San Diego States studentresidens, i delad lägenhet med andra studenter, utanför campus eller i värdfamilj. Om inget annat anges så betalas boendet direkt till skolan. Observera att priserna kan förändras utanför vår kontroll.

Delad lägenhet på campus

Du bor i lägenhet på eller nära campus och delar kök och badrum med andra studenter. Välj mellan dubbel- och enkelrum. Lägenheterna är möblerade men du står själv för sängkläder (inklusive kudde och filt), mat och köksutrustning. De som bor i lägenheterna har tillgång till ett nöjescentrum med TV, grillar, biljardbord, bubbelpool etc. Vatten el, gas och Internet ingår (såvida man inte förbrukar väldigt mycket).

Vid Fraternity Row erbjuds lägenheter med delat sovrum eller eget rum, vardagsrum med TV och biljardbord. Priset är från 4200 USD (ca 39 700 SEK) för ett delat sovrum samt 5940 USD (ca 56 200 SEK) för eget sovrum under en termin.

Vid Sanctuary Apartments erbjuds möblerade tvårumslägenheter med delat sovrum eller eget sovrum och med två tillhörande badrum som studenter delar med andra ALI-studenter.  Priset är från 4140 USD (ca 39 200 SEK) per termin för delat sovrum.

Observera att lägenheterna är mycket populära så du bör om möjligt boka ett halvår i förväg för att ha en chans att få bo här.

Läs mer om de olika boendealternativen, priser och boendeansökan här.

Boende utanför campus

Det finns också möjlighet att bo på privata residens/lägenhetshotell utanför campus. Om du anlitar något av dessa residens så måste du sköta kontakterna själv och betala direkt till residenset.

Läs mer om tips för att hitta boende utanför campus här samt på skolans egen sida.
Lista på olika lägenhetskomplex utanför campus.

Tips är att bo i stadsdelen Pacific/Mission Beach som har några av de finaste stränderna i San Diego och där väljer många amerikanska och internationella studenter att bo.

Läs igenom kontrakt noggrant innan du signerar dem. Boendekontrakten binder dig vanligtvis att betala för ett bestämt antal månader även om du skulle flytta därifrån tidigare. Varken Blueberry eller ALI/SDSU kan ta ansvar för boende och kontrakt du ingår utanför campus.

Intresseanmälan  Ansök nu

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ida Dahl, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan