Studera i San Diego

Boende

Boende på San Diego State University

San Diego State University erbjuder många olika boendealternativ på och i närheten av skolans campus. Du kan antingen bo i SDSUs egna studentresidens – Fraternity Row, i delad lägenhet med andra studenter utanför campus eller i värdfamilj.

Delad lägenhet på campus

Du bor i lägenhet på eller nära campus och delar kök och badrum med andra studenter. Välj mellan dubbel- och enkelrum. Lägenheterna är delvis eller helt möblerade men du står själv för sängkläder (inklusive kudde och filt), mat och köksutrustning. De som bor i lägenheterna har tillgång till ett nöjescentrum med TV, grillar, biljardbord, bubbelpool etc. Vatten el, gas och Internet ingår (såvida man inte förbrukar väldigt mycket).

Vid Fraternity Row erbjuds delvis möblerade två- eller trerumslägenheter med eget sovrum, kök, och vardagsrum med TV. Priset är från 915 USD (ca 10 200 SEK) och uppåt per månad, men du betalar kostnaden för hyra i en klumpsumma för hela terminen innan/i samband med inflyttning.
Läs mer om Fraternity Row och skicka in ansökan om ett rum här.

Vid Sanctuary Suites erbjuds fullt möblerade två- eller trerumslägenheter med delat eller eget sovrum och med två tillhörande badrum som studenter delar. Priset är från 915 USD (ca 10 200 SEK) och uppåt per månad, men du betalar kostnaden för hyra i en klumpsumma för hela terminen innan/i samband med inflyttning.
Läs mer om Sanctuary Suites och skicka in ansökan om ett rum här. 

Observera att lägenheterna är mycket populära så du bör om möjligt boka ett halvår i förväg för att ha en chans att få bo här.

Boende utanför campus

Det finns också goda möjligheter att bo på privata residens eller hyra lägenheter på egen hand utanför skolans campus. Om du väljer att hitta eget boende utanför campus så sköter du hela processen att hitta boende själv.

Läs mer om tips för att hitta boende utanför campus här. Du hittar även bra tips och råd på vilka områden som är attraktiva att bo i San Diego. Om du klickar dig vidare till ”Start your search” så får du fram en lista på en mängd olika boenden som SDSU rekommenderar och kontaktuppgifter till respektive boende.  Ytterligare alternativ på boende utanför campus hittar du här.

Andra tillvägagångssätt är att gå med i Facebook grupper och ta del av lägenhetsannonser som läggs upp där. Nedan hittar ni länkar till två grupper där det annonseras ut boende i San Diego.
SDSU Housing Group
International Student SDSU Housing 

OBS! Läs igenom hyreskontrakt noggrant innan du skriver på. Hyreskontrakten binder dig vanligtvis att betala för ett bestämt antal månader även om du skulle flytta därifrån tidigare. Varken Blueberry eller ALI/SDSU kan ta ansvar för boende och kontrakt du förbinder dig vid utanför campus.

Bo i värdfamilj

Är du intresserad av att få en riktigt ”lokal” upplevelse och bo i en amerikansk värdfamilj så samarbetar SDSU med en rad olika externa boende alternativ för värdfamilj. Du hittar med information och går vidare genom att klicka här. 

Intresseanmälan  Ansök nu

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Emma Ivarsson, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan