Studera i San Francisco & Silicon Valley

Studera utomlands i San Fransisco & Silicon Valley

Världsberömda staden San Francisco i Kalifornien är en charmig blandning av gammal och modern arkitektur, branta backar, spännande kulturupplevelser och spårvagnar. Den här staden har oerhört mycket att erbjuda och är en av de mysigaste och populäraste städerna i hela USA. Man kan exempelvis göra en dagsutflykt till Alcatraz Island där det legendariska och ökända fängelset med samma namn släppte sina sista fångar 1969. I Yosemite National Park hittar man vild natur och ett spännande djurliv.

I närheten av San Francisco ligger även USA:s kanske mest kända vindistrikt, Napa Valley. Vackert som en dröm med vinodlingar som bildar ett naturligt rutmönster i landskapet producerar denna region mest vin i hela USA.

Hemligheten med San Franciscos storhet är invånarnas avspända och enkla förhållningssätt till livet. Detta är en stad med lång historia kantad av hippiekultur, kamp mot orättvisor och där man värdesätter frihet och demokrati.

Direkt översatt till svenska betyder Silicon Valley “Kiseldalen” och området döptes så på grund av den stora dator- och elektronikrevolutionen. Området är idag känt som högkvarter för många av världens största IT-företag, bland annat Apple, Google, Yahoo! och Facebook. Hit kommer människor från hela världen i hopp om att bli den nya Steve Jobs eller Mark Zuckerberg.

College & Universitet

Studera i San Francisco & Silicon Valley - Blueberrys utbud av skolor