New York

Försäkring och vaccinationer på Berkeley College

Försäkring och vaccinationer på Berkeley College

När du studerar på Berkeley College finns det krav på både försäkring samt vaccinationer. Här kan du läsa mer om vilka krav som finns samt hur du skickar in bevis till skolan.

Försäkring

Berkeley har ingen egen sjukvårdsförsäkring för internationella studenter så därför är det viktigt att du själv tecknar en innan du lämnar Sverige. Vi rekommenderar försäkringsbolaget Gouda som har en specialanpassad försäkring för studenter utomlands. Läs mer om den här.

Du kan även kolla med ditt nuvarande hemförsäkringsbolag om de kan erbjuda en liknande försäkring under tiden du är iväg.

Vaccinationer

Mässling, Påssjuka & Röda Hund
Innan du kan bli registrerad på kurserna på Berkeley College behöver du visa upp intyg på att du är vaccinerad mot Mässling, Påssjuka och Röda Hund. Detta intyg ska tas med till en läkare eller vaccinationsklinik för underskrift.

Ifall du har svårt att hitta en klinik som kan hjälpa dig så har vi samarbete med lakarintyg.se där du som student via Blueberry även får 15% rabatt!

Skicka sedan intyget till dfe@berkeleycollege.edu

Meningococcal Meningitis
Du behöver även fylla i detta formulär online som handlar om Meningococcal Meningitis (Hjärnhinneinflammation). Detta vaccin är inte obligatoriskt så ifall du inte redan tagit det kryssar du i rutan för ”ej vaccinerad”.  

Du är naturligtvis välkommen att höra av dig om du har några frågor.