Berg och hav, Hawaii

Försäkring och vaccinationer på Hawaii Pacific University

Försäkring och vaccinationer på Hawaii Pacific University

När du studerar på Hawaii Pacific University finns det krav på både försäkring samt vaccinationer. Här kan du läsa mer om vilka krav som finns samt hur du skickar in bevis till universitetet.

Försäkring

HPU har en egen sjukvårdsförsäkring som du kommer bli ombedd att teckna i samband med kursstart. Ifall du redan har en svensk försäkring som kommer att täcka dig under studietiden på HPU så kan du ansöka om en insurance waiver med hjälp av denna blankett och på så vis slippa betala för skolans försäkring.

Ifylld blankett ska sedan skickas till iss@hpu.edu.

Vi rekommenderar försäkringen via Gouda som har en specialanpassad försäkring för svenska studenter utomlands. Deras försäkring täcker allt som HPU kräver och du kan läsa mer om den här.

Vaccinationer

Innan kursstart behöver du skicka in bevis på att du är vaccinerad mot ett par sjukdomar. Ifall du är född och uppvuxen i Sverige har du med största sannolikhet fått dessa vaccin redan men det kan ta lite tid att få fram intygen så därför är det viktigt att du börjar i god tid. HPU har två stycken formulär som ska signeras av en läkare (Form D & E). Även om det står att det ska vara en läkare med amerikansk licens så går det bra att använda sig av en läkare eller vaccinationsklinik i Sverige innan avresa.

Form D
Form E

Följande krävs:

 • Mässling, Påssjuka och Röda Hund
 • Stelkramp (TDAP)
 • Vattkoppor
  Här finns det två alternativ, antingen så kan du vaccinera dig mot sjukdomen alternativt fylla i detta formulär som bekräftar att du redan haft vattkoppor och därför inte behöver ta vaccinet. Formuläret ska sedan signeras av läkaren på samma sätt som Form D & E.
 • MCV (Hjärnhinneinflammation) 
  OBS! Endast om du planerar att bo på skolans campus och är 21 år eller yngre.
 • Tuberkulos
  Studenter som ska läsa mer än en termin kommer att behöva fylla i en så kallad ”risk assessment form” gällande Tuberkulos men detta görs på plats på Hawaii.

Läs gärna mer om kraven på HPU:s egen hemsida här också då kraven och formulären kan uppdateras utan vår vetskap. Där hittar du även instruktioner för hur dokumenten ska skickas in till skolan.

Ifall du har svårt att hitta en läkare eller vaccinationsklinik som kan signera intygen åt dig så har vi ett samarbete med lakarintyg.se som ger dig 15% rabatt.

Du är natuligtvis välkommen att höra av dig till oss om du har några frågor!