Studenter umgås på Foothill campus

Språkkurser utomlands

Studera en språkkurs utomlands

Att studera språk utomlands är en erfarenhet för livet – du får både testa att bo i ett annat land och uppleva en ny kultur samtidigt som du vässar dina språkkunskaper och får en fin merit på ditt CV. Kanske kommer dina nya språkkunskaper vara den avgörande faktorn som ger dig ditt drömjobb, förbättrar din självkänsla eller det som möjliggör för en nyvunnen vänskap!

Du kan söka en språkkurs oavsett vilken nivå dina språkkunskaper ligger på i dagsläget. Din första dag på skolan får du genomföra ett språktest för att avgöra vilken nivå du ligger på och i vilken grupp du ska hamna. Oavsett om du vill uppleva Europa och en storstadsmetropol som London, Paris eller Malaga, eller något mer exotiskt som Seoul har vi på Blueberry bra alternativ för dig.

Hur funkar det att studera en språkkurs på en språkskola?

En språkskola är specialiserad på att lära ut ett specifikt språk och ofta finns många valmöjligheter sett till studielängd. Många som studerar en språkkurs utomlands läser allt från 8 veckor till 4–5 månader. Om du vill förlänga din studietid under tiden du studerar så är det bara att kontakta oss på Blueberry så hjälper vi dig med det. Läs mer om hur det fungerar att studera på språkskola nedan.


Kan man få CSN för att studera en språkkurs?

Du kan söka CSN för att studera en språkkurs precis som för studier på ett college eller universitet och du kan låna till både kursavgifter och levnadskostnader. För att få CSN måste din språkkurs pågå under minst 3 veckor inom Europa och minst 13 veckor utanför Europa. Du kan ta studielån för en språkkurs först från och med den 1 juli det år du fyller 20 år. Läs mer på CSN:s hemsida om lån för språkkurser här. Här finner du även mer information om CSN för språkresor.

Måste man ha förkunskaper i språket innan man börjar på språkskola?

Nej, inga tidigare förkunskaper krävs för att delta. På våra språkskolor erbjuds flera nivåer, från nybörjare till mycket avancerad nivå. Innan eller i samband med kursstart brukar du få genomföra ett nivåtest för att bli placerad i rätt klass. Språkskolorna är även väldigt erfarna i att välkomna studenter från olika bakgrunder och nivåer. Genom att få praktisera det språk du ska lära dig i klassrummet och i din vardag kommer du märka snabba resultat i din kunskapsutveckling.

Varför studera en språkkurs utomlands?

Att studera en språkkurs på en språkskola är en fantastisk möjlighet att fördjupa sig i ett nytt språk och kultur. På en språkskola får du inte bara lära dig grammatik och utöka ditt ordförråd, utan du får också möjlighet att praktisera språket i verkliga situationer. Interaktionen med lärare och klasskamrater ger en dynamisk inlärningsmiljö där du kan utveckla din kommunikationsförmåga och öka ditt språkliga självförtroende. På många språkskolor erbjuds även kulturella aktiviteter och utflykter som kompletterar klassrumserfarenheten och ger dig en djupare förståelse för språkets ursprung och användning.

När behöver man ansöka?

Om du planerar att ansöka om finansiering från CSN för din språkkurs rekommenderar vi generellt att du registrerar dig senast tre månader innan kursstart. Om du däremot planerar att studera i Japan och ska studera längre än sex månader och ansöka om ett visum bör du anmäla dig minst sex månader innan kursstart. Det är möjligt att registrera sig senare men chansen är större att vi kan tillgodose dina önskemål om du är tidigt ute och du slipper då stress under processen.

Var erbjuder Blueberry språkkurser?

Genom Blueberry kan du studera språk på följande skolor: