Utbildningar

Utbildningar på Lorenzo de’ Medici

I samarbete med Lorenzo de’ Medici erbjuder Blueberry studenter möjligheter att studera 1-2 terminer Study Abroad, 1-2 år på ett Certificate eller en hel Bachelor utbildning på fyra år. På institutet samarbetar studenter från de olika ämnesinriktningarna i projekt. All undervisning sker på engelska, dock ingår det studier i italienska på olika nivåer i schemat på samtliga utbildningar. Lorenzo de’ Medici erbjuder kurser och utbildningar inom en mängd olika områden.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Florens 

Om du önskar läsa en eller två terminer kan du själv plocka ihop de kurser som du vill studera. LdM har ett mycket brett utbud. Utöver kurserna inom Creative Arts och Design kan du t.ex. läsa Business, Social Sciences, Media Communication, Art History, Italian Food and Culture med mera.

Exempel på andra kurser tidigare studenter valt

 • Digital Graphic Techniques
 • Digital Sketchbook
 • Fashion Photography
 • Foundations of Visual Communications
 • Global Marketing Management
 • Graphic Design
 • Introduction to Digital Photography
 • Introduction to Digital Filmmaking
 • Introduction to Marketing
 • Introduction to Political Science
 • Italian Food & Culture
 • Italienska
 • Psychology
 • Wine Business and Marketing

Här kan du läsa mer om vilka kurser som erbjuds på Lorenzo de’ Medici i Florens.
Datum & priser hittar du här.

Certificate Programs och Professional Certificate Programs – 1 till 2 år

Florens

Vill du vara borta ett eller två år kan du välja mellan Certificate Program eller Professional Certificate Program. Det förstnämnda är för dig som inte har några förkunskaper i ämnet medan Professional Certificate Program är för dig som redan har relevant arbetslivserfarenhet eller tidigare studier i relevanta ämnesområden. Nedan listar vi några av de mest populära certifikatprogrammen.

Fashion Design

LdM har utvecklat ett program där du inte bara lär dig att skissa, du får här en grundutbildning i många olika tekniker; drapering, mönsterkonstruktion, illustration, sömnad, broderi, stickning, tryckning, tillverkning av accessoarer och mer därtill.
Läs mer om Fashion Design här.

Fashion Marketing & Merchandising

Här får du bland annat lära dig hur man går tillväga för att utforma modekollektioner, hur man hittar fram till ett bra samarbete med fotografer och hur PR-arbetet kan organiseras för maximal effekt.
Läs mer om Fashion Marketing & Merchandising här.

Fine Arts

Här får studenterna möjlighet att upptäcka sin egen kreativitet genom att utnyttja allt Florens har att erbjuda i som besök i ateljéer och på museum. I slutet av året anordnas ett event där studenterna visar upp sina arbeten på Florens gator och får feedback från professionella kritiker.
Läs mer om Fine Arts här.

Graphic Design and Visual Communication

Detta är programmet för dig som har kreativitet i blodet och kanske vill jobba som grafisk designer, Art Director, webbdesigner eller illustratör i framtiden. På LdM lär du dig grunderna i den grafiska designprocessen – från skiss till färdig layout.
Läs mer om Graphic Design and Visual Communication.

Jewelry Design (smyckesdesign)

Unik utbildning för dig som vill lära dig hantverket bakom smyckestillverkning. Du får lära dig grundläggande tekniker såsom sågning, filning, lödning, prägling, slipning, gravering och polering. Genom att borra, fila, svetsa, forma olika material och klippa stenar får du njuta av tillfredsställelsen av att sätta ädelstenar och halvädelstenar i din alldeles egna smyckekollektion.
Läs mer om Jewelry Art & Design.

Interior Design (inredningsdesign)

Programmet börjar med grunderna inom interior design; inredning, detaljhandel, produktkunskap, utställning och visning. Under kursen får du lära dig att blanda konst med teknologi, kreativitet med praktik och att ta fram en produkt som är lämplig för marknaden.
Läs mer om Interior Design.

Restoration and Conservation

Under utbildningen får du värdefulla kunskaper, samtidigt som du får arbeta på verkliga objekt. Du lär dig de färdigheter som krävs för att återställa konstverk från olika delar av världen och du får delta i restaurering av fresker, väggmålningar och artefakter skapade redan på 1300-talet och framåt. Du får även chans att utforska olika metoder, såsom äggoljetempera och att fylla igen håligheter i tavlor med gips.
Läs mer om Restoration and Conservation.

Samtliga certifikatprogram hittar du här.
Datum & priser hittar du här.

Bachelor’s Degree – 4 år

Florens

Om du har läst ett certificate vid Lorenzo de’ Medici kan du sedan fortsätta att studera på en Bachelor och väljer då mellan inriktningarna nedan. Observera alltså att du inte kan söka till en Bachelor-utbildning direkt utan börjar med ett certificate.

Datum & priser hittar du här.