Utbildningar

Utbildningar på Santa Barbara City College

I samarbete med Santa Barbara City College erbjuder Blueberry ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa Study Abroad med fristående kurser eller att studera Certifikat/Associate’s Degree. Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat Accounting, Business, Engineering, Film Production, Hospitality, Journalism, Physical Education och Real Estate.

OBS! Längst ner på sidan kan du läsa mer information om generella kurser och examen.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på SBCC läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är vanligtvis 16 veckor långa. För att få CSN och studentvisum måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på Santa Barbara City College här.
För att hitta i kurskatalogen online kan du antingen söka fritt på kurser genom att söka med förstoringsglaset på vänster sida. Du kan också gå in på varje program som står i bokstavsordning och välja kurser fritt inom varje program om du vill gå study abroad. En kurs har vanligtvis en kurskod och heter tex. Introduction to Business (3) units.

Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Inrikta dina studier

Som Study Abroad-student kan du välja att läsa en blandning av kurser från SBCC:s stora kursutbud men du kan också välja att inrikta dig mot ett visst ämne. Detta passar dig som redan vet vad du är nyfiken på och kanske vill ha större möjlighet att räkna in dina kurser i framtida studier.

Business

Santa Barbara City College har ett stort utbud av Business-kurser. Du kan läsa kurser i finans, IT, marknadsföring, bokföring, företagsadministration och International Business för att bara nämna några.

Psykologi

Denna inriktning är för dig som är intresserad av mental hälsa och ohälsa. Lär dig varför människan beter sig som hon gör och hur känslor, tankar och upplevelser påverkar våra liv. På SBCC kan du bland annat läsa kurser i abnormal, allmän och fysiologisk psykologi eller om barns utveckling.

Kriminologi

Om du tycker kurser som Criminal Investigation och The Study of Murder låter spännande så kan studier i kriminologi vara något för dig. Kriminologi betyder ”läran om brottet” och när du studerar detta undersöker du varför brott begås.

PR

PR, eller Public Relations, handlar om att kommunicera ett företags eller en organisations budskap till allmänheten. När du studerar PR på Santa Barbara City College läser du en tankeväckande blandning av kurser i PR, marknadsföring, massmedier, sociala medier och journalistik.

Inredningsdesign

På SBCC får du lära dig hur man använder material, möbler, ljussättning och färg för att inreda hem och kommersiella platser. Du kan välja mellan kurser som Space Planning And Lighting, Business Practices And Design eller Historical Furniture.

Certificate – 1 år

Ett certifikats längd är 2 terminer och är ett bra val för dig som vill inrikta dig på ett ämnesområde och läsa mer än en Study Abroad termin. Santa Barbara City College erbjuder nu certifikat inom Graphic Design, Photo Design, Marketing, Acting och Film and Media.

Graphic Design

Grafisk design behövs för böcker, tidningar, magasin, företagsloggor, reklam, webbsidor, produktförpackningar, broschyrer och mycket mer. På SBCC lär du dig de program som används som standard i branschen så att du är redo för en karriär som designer efter avslutat certifikat.

Photo Design 

När du läser Photo Design på SBCC lär du dig både de tekniska och teoretiska aspekterna av fotografi. Du får ta del av hela processen som fotograf, från idéskapande till efterredigering och retusch.

Acting

Detta program passar dig som vill bli skådespelare eller arbeta med teaterproduktion. Du läser kurser som Theatre Workshop, Theatrical Makeup Techniques, Contemporary Comedy in Performance och Modern American Drama in Performance.

Film and Media

Denna inriktning är för dig som älskar film! Du får analysera film och media utifrån olika perspektiv för att förstå filmens syfte och budskap. Kurser du kan komma att läsa inkluderar Gender and Sexuality in Film, Master Filmmakers, Documentary Film, Contemporary World Cinema med mera.

Datum och priser för Certificate hittar du här.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill studera en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. När du läst en Associate’s Degree kan du göra en transfer till ett annat universitet och läsa de sista två åren på en Bachelor’s Degree där. Du läser 15 units per termin för att bli klar på två år.

Detta är några exempel på Majors du kan välja:

Business Administration

Med denna inriktning blir du förberedd för en karriär i företagsvärlden. Du läser kurser i management, bokföring, affärsjuridik och ledarskap. Du utvecklar kunskaper i att bemöta de komplexa dilemman som företag ställs inför idag.

Marketing

När du läser marknadsföring på SBCC blir du en expert på att ta fram marknadsstrategier och skapa reklamkampanjer. Du lär dig hur man anpassar material efter olika målgrupper och hur man bäst förmedlar ett budskap.

Media Arts

Media Arts är för dig som vill arbeta med digital media och design i framtiden. Testa på kurser som Media Design, Digital Drawing, Interactive Design eller 3D animation. På SBCC får du använda den senaste teknologin och de bästa programmen för både vektor- och pixelbaserade projekt.

Läs mer om vilka Associate Degrees som erbjuds på SBCC här.
Datum och priser för Associate Degree hittar du här.

Arbeta i USA efter examen – OPT

Vill du stanna kvar i USA och arbeta i USA efter studierna? För dig som läst en hel Associate’s Degree finns det möjlighet att ansöka om OPT-visum för att arbeta i ett år inom det ämnesområdet du har studerat.

Intresseanmälan  Ansök nu

Övrig information

General Education

Ett år av en Asscoiate’s Degree består av kurser inom General Education (allmänna kurser). Kurserna kan i viss mån liknas vid vårt sista år på gymnasiet och är obligatoriska i en Degree. Vilka kurser du kan välja mellan beror på din valda Major och vilket universitet du vill ansöka till efter SBCC.

Transfermöjligheter för Bachelor’s Degree

Vill du läsa en Bachelor’s Degree (kandidatexamen) i USA är det ett jättebra alternativ att börja på SBCC. I USA är det väldigt vanligt att man börjar sina collegestudier vid ett Community College för att sedan läsa sina sista två år på ett annat college eller universitet. SBCC har avtal med ett flertal universitet där du kan fortsätta dina studier för att ta din Bachelor’s Degree efter dina år på SBCC.

SBCC har transferavtal med bland andra CSU Northridge, CSU San Marcos, UC Irvine, UCLA och UC Santa Barbara. De olika universiteten har olika ansökningskrav och därför är det viktigt att du tar kontakt med SBCC:s transferkontor som hjälper dig med olika alternativ och kurser.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Victoria Weber, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan