Utbildningar

Utbildningar på Santa Barbara City College

I samarbete med Santa Barbara City College erbjuder Blueberry ett stort utbud av spännande ämnen och kurser. Du kan välja att läsa Study Abroad med fristående kurser eller att söka in till ett degreeprogram. Colleget erbjuder många populära ämnesinriktningar som bland annat Accounting, Business, Engineering, Film Production, Hospitality, Journalism, Physical Education och Real Estate.

OBS! Längst ner på sidan kan du läsa mer information om generella kurser och examen.

Study Abroad – 1 till 2 terminer

Som Study Abroad-student på SBCC läser du valfria, fristående kurser under en eller två terminer. Terminerna är vanligtvis 16 veckor långa. För att få CSN måste du läsa minst 12 units per termin. Då kurserna vanligtvis omfattar 3 units innebär det att du väljer fyra kurser per termin. Inför terminsstart sätter du ihop ditt eget kursprogram på plats utifrån ett mycket stort urval av kurser.

Läs mer om vilka kurser som erbjuds på Santa Barbara City College här.
Datum och priser för Study Abroad hittar du här.

Certificates – 1 år

Santa Barbara City College erbjuder nu certifikat inom Graphic Design, Photo Design, Marketing, Theatre Arts och Film & Television Production. Certifikatets längd är 2 terminer och är ett bra val för dig som vill inrikta dig på ett ämnesområde och läsa mer än en Study Abroad termin.

Datum och priser för Certificates hittar du här.

Associate’s Degree – 2 år

Om du vill studera en längre tid i USA och redan vet vad du är intresserad av så kan skolans degreeprogram vara ett bra alternativ. Du väljer en Major (huvudämne) där ett flertal kurser är obligatoriska, du har även möjlighet att göra en del egna kursval. När du läst en Associate’s Degree kan du göra en transfer till ett annat universitet och läsa de sista två åren på en Bachelor’s Degree där.

Läs mer om vilka Associate Degrees som erbjuds på SBCC här.
Datum och priser för Associate Degree hittar du här.

Intresseanmälan  Ansök nu

Övrig information

General Education

Ett år av en Asscoiate Degree består av kurser inom General Education (allmänna kurser). Kurserna kan i viss mån liknas vid vårt sista år på gymnasiet och är obligatoriska i en Degree. Vilka kurser du kan välja mellan beror på din valda Major och vilket universitet du vill ansöka till efter SBCC.

Transfermöjligheter för Bachelor’s Degree

Vill du läsa en Bachelor’s Degree (kandidatexamen) i USA är det ett jättebra alternativ att börja på SBCC. I USA är det väldigt vanligt att man börjar sina collegestudier vid ett Community College för att sedan läsa sina sista två år på ett annat college eller universitet. SBCC har avtal med ett flertal universitet där du kan fortsätta dina studier för att ta din Bachelor’s Degree efter dina år på SBCC.

SBCC har transferavtal med bland andra CSU Northridge, CSU San Marcos, UC Irvine, UCLA och UC Santa Barbara. De olika universiteten har olika ansökningskrav och därför är det viktigt att du tar kontakt med SBCC:s transferkontor som hjälper dig med olika alternativ och kurser. Du läser 15 units per termin för att bli klar på två år.

Antioch University
SBCC har ett samarbete med Antioch University, där du har möjlighet att läsa din Bachelor’s Degree på 3 år istället för 4, då du kan tillgodoräkna dig kurser från tidigare gymnasiestudier. Du sparar både tid och pengar. Kontakta oss för mer information.

Hej! Hör av dig till oss så svarar vi på dina frågor om utlandsstudier.

Ida Dahl, Blueberry

Påbörja din ansökan

Skicka in din ansökan till Blueberry så kontaktar vi dig så fort vi kan. Vi går sedan vidare med ansökan till skolan, självklart helt kostnadsfritt.

Påbörja din ansökan