Vill du studera på ett av Englands ledande universitet inom kreativa ämnen? Passa på att ansöka till februari 2021 och studera för de nuvarande EU-priset!

Arts University Bournemouth (AUB) är ett av Englands topp-rankade universitet inom kreativa ämnen med ett starkt internationellt rykte. Här kan du studera allt ifrån arkitektur, modedesign och fotografi till dans och teater tillsammans med motiverande studenter och inspirerande lärare.

Något som är unikt med just AUB är att studenter från de olika programmen ofta samarbetar i olika projekt, vilket ger dig erfarenheter av hur det är att jobba i industrin och de rätta förutsättningar inför arbetslivet. Jobbutsikterna ser mycket goda ut för dig som väljer att studera här, då hela 93,5 % har fått jobb inom branschen efter examen!

Arts University Bournemouth England

Bournemouth – bland vackra stränder och livligt studentliv

Arts University Bournemouth ligger på Englands sydkust, två timmar från London. De fantastiska badstränderna, stadslivet som kryllar av pubar och ett blomstrande kulturutbud gör Bournemouth till en levande stad. Som AUB-student finns det möjlighet att bo på universitetets campusboende. Om du hellre bor utanför campus finns det ett stort utbud av boende och det brukar inte vara svårt att hitta ett som passar just din budget. Universitetets Accommodation Office hjälper dig gärna och förmedlar även tips om hyresvärdar.

Strand i Bournemouth

Påbörja dina studier här i februari 2021

För dig som inte hann eller inte hade möjlighet att ansöka till universitetets hösttermin får du nu en ny chans då Arts University Bournemouth ger dig möjligheten att starta några utvalda program på foundation och postgraduate nivå redan i vår! Då införandet av Brexit innebär en eventuell höjning av kurspriserna i höst 2021 är det en stor fördel att söka in till våren och studera hela din utbildning för nuvarande pris! Läs mer om hur Brexit påverkar studieplanerna här. Dessa program kan du starta i februari:

The International Foundation Diploma (IFD)

Ett förberedande program som ger dig mer erfarenhet inom kreativa ämnen och möjligheten att utveckla de färdigheter och kvalifikationer som krävs för fortsatta studier på kandidatnivå. Detta program passar perfekt för dig som vill bygga eller utveckla din portfolio och dina akademiska kunskaper innan du går vidare till en Bachelor Degree. Om du sedan väljer att fortsätta på ett kandidatprogram hösten 2021 på AUB får du 10% rabatt på varje efterföljande års kursavgift och du studerar dessutom hela din kandidatutbildning till nuvarande kurspris. Undervisningen sker i små grupper och med mycket lärarledd undervisning. Undervisningen i vår hålls delvis online men med praktiska workshops och studiosessioner på plats på campus. Efter slutförd diplomkurs tilldelas du ett Foundation Diploma in Art and Design från University of the Arts London.

Datum: 25 januari (introduktion), februari – 16 juli.
Pris: 13 250 GBP (ca 174 300 SEK).

För ytterligare information, ladda ned kursbladet för Foundation Diploma här.

AUB Galleri

The Graduate School (Masters)

Om det är en masterutbildning som är nästa steg för dig kan du även påbörja den redan i vår och betala de nuvarande priserna för hela din utbildning! Universitetets master’s är mellan ett och två år, beroende på ämne och studietakt. Masterstudier ger dig möjligheten att bygga vidare på din kandidatutbildning och fördjupa din förståelse och analysförmåga inom ett ämne.

Dessa Master’s kan du börja på AUB i vår:

  • MA Animation Production
  • MA Commercial Photography
  • MA Design and Innovation
  • MA Digital Fashion Innovation
  • MA Fine Art
  • MA Film Practice
  • MA Graphic Design
  • MA Historical Costume
  • MA Illustration
  • MA Painting

Datum: 11 februari.
Pris: 8000 GBP per år (ca 105 200 SEK).

För information om kursinnehåll för masterprogrammen, läs mer här.

Arts University Bournemouth England

Tips! Ansök till AUB’s vårstart och slipp söka studentvisum till England om du reser in i landet senast 31 december 2020.

Vill du ha mer information om Arts University Bournemouth? Eller är du redo att ansöka till våren 2021? Läs mer om AUB och ansök här!

Om du har frågor eller funderingar – Kontakta oss!

 

Ida Dahl

Area Manager